logo
RNTV Live

Controale pe bandă rulantă în trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere /UPDATE/ FOTO

1-1
Theo Tănăsescu

Controale pe bandă rulantă în trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere. O noua acţiune rutieră a fost desfălurată în această dimineață în Prahova. Concret, în intervalul orar 07:00-09:00, polițiștii rutieri au acționat pe principalele artere din cele două municipii ale județului Prahova, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Punctele de acțiune au vizat principalele căi rutiere de intrare/ieșire din municipiu și zonele pretabile de manifestare a comportamentului agresiv în trafic.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au verificat peste 300 de autovehicule și au legitimat 350 de persoane.

În urma celor constatate, polițiștii au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 44 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 6 au fost aplicate pietonilor.

Valoarea sancțiunilor a fost de 24.055 de lei.

Au fost reținute în vederea suspendării 4 permise de conducere dintre care 2 pentru conducere sub influența alcoolului, 1 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului și 1 pentru depășire neregulamentară.

De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Controale pe bandă rulantă în trafic

• Polițiștii Biroului Rutier Ploiești au depistat, pe Bulevardul Republicii, din Ploiești, un bărbat de 49 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară având o concentraţie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

• De asemenea, poliţiştii au depistat pe raza localității Blejoi, un bărbat de 44 de ani, în timp ce conducea un autoturism având viteza de 91 km/h.

Informații de background

În perioada 2 – 4 aprilie a.c., în urma acțiunilor derulate de polițiști prahoveni pentru reducerea riscului rutier, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 541 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 176.361 de lei.

De asemenea, 100 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate bicicliștilor, 31 dintre acestea fiind aplicate pentru alcool.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/firmele-de-curatenie-alaturi-de…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor