logo
RNTV Live

FOTO/A fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea clădirii Școlii Speciale nr. 1 Ploiești

construirea clădirii Școlii Speciale
Mihai Constantinescu

Au început lucrările pentru construirea clădirii Școlii Speciale Ploieşti

FOTO/A fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea clădirii Școlii Speciale nr. 1 Ploiești

Veşti bune pentru părinţii cu copii cu nevoi speciale de vârstă şcolară! Administrația județeană a încheiat un contract de lucrări pentru construirea clădirii Școlii Speciale nr. 1 Ploiești, unitate de învățământ care în prezent se numeste Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr 1.

Recent, a fost dat și ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea noului imobil ce se va afla în apropierea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, din Șoseaua Vestului, anunţă reprezentanţii CJ Prahova.

Sălile de clasă vor fi concepute pentru 12 copii, la parter urmând să fie două săli pentru clasa I și alte două pentru clasa pregătitoare, respectiv pentru preșcolari. La etaj spațiul va fi compartimentat pentru nouă clase, tot pentru câte 12 copii, însă aici vor învăța elevii de la clasa a II-a pana la clasa a X-a.

Copiii care învață la Școala Specială nr. 1 Ploiești/ Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Ploiești au nevoi speciale, fiind diagnosticaţi cu afecțiuni din spectrul autist, schizofrenici, cu sindrom Down sau cu probleme locomotorii. Noul imobil va avea și săli de educație fizică, de terapie educațională, săli de mese,laboratoare, cabinete medicale specifice, vestiare, grupuri sanitare și lift special.

Lucrările, executate în 36 de luni


Valoarea totală a obiectivului de investiție este de 5.752.933,68 fără TVA, iar sursa de finanțare este din bugetul propriu al Consiliului Județean Prahova, dar și de la bugetul național, prin Programul National de Dezvoltare Locală (PNDL). Perioada de execuție a lucrărilor este de 36 de luni.


Contractul prevede și realizarea unor lucrări de arhitectură, lucrări de rezistență, instalații electrice, termice, sanitare, ventilații, detecție semnalizare incendiu, hidranți, așa cum sunt prevăzute în caietul de sarcini cât și în proiectul tehnic, mai spun reprezentanţii CJ Prahova.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/conac-din-rafov-fantoma/?fbclid=IwAR0MIYVvvsjFzw4whcXq9xcn3WCMKlCQT-JgByll81OUXNO_RQj6l3bR7tA

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor