logo
RNTV Live

Consiliul Local a ajustat tariful la gunoi: Cât vor plăti ploieștenii și ce se întâmplă cu taxa la rampă

cl_toader_dobre_botez
Ciprian Radu

Tariful pentru colectarea gunoiului a fost punctul cel mai fierbinte al ședinței de marți a Consiliului Local Ploiești. Pînă la urmă, consilierii au aprobat o creștere a tarifului care însă lasă nerezolvată problema taxei de mediu la rampă. Mai departe, nimeni nu stie nimic și așteaptă răspunsul instituțiilor abilitate. Și, mai degrabă, o clarificare a normelor de aplicare a ordonanței care a impus taxa. 

Prin contractul încheiat cu operatorul de salubritate, plafonul de tarifare a fost stabilit la maximum 5,25 lei/persoană/lună fără TVA. În acest moment, tariful este de 4,94 lei fără TVA.

S-a stabilit că, în situația în care taxa respectivă ar fi inclusă în tarif, s-ar depăși plafonul stabilit de contract.

Chemat în sală special pentru acest punct al ședinței CL, Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean, a încercat să le explice necesitatea ajustării tarifului. Dincolo de care se așteaptă un răspuns de la instituțiile abilitate privind eventuala derogare de la contractul semnat cu operatorul de salubritate.

Acoperirea cheltuielilor cu taxa pe care administratorul rampei o cere de la operator ar fi însemnat creșeterea tarifului la 7,09 lei/persoană, ceea ce ar fi depășit plafonul stabilit în contract.

În cele din urmă, consilierii au fost de acord să ajusteze tariful la 5,24 de lei, care acoperă  creșterea salariului minim de la 1.200 de lei, la 1.450 lei și diferența de 10 lei pe tonă fără TVA la rampă.

Pentru persoanele juridice tariful a crescut de la 180 lei la 196,83 lei/lună fără TVA

Problema taxei de mediu la rampă nu a fost rezolvată.

Chemat în sală, la ședința CL, Bogdan Toader, președinte al Consiliului Județean și membru al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară – Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova a explicat necesitatea ajustării, dar și faptul că taxa de mediu la rampă se află într-un punct mort din cauza neclarităților privind normele de aplicare, ceea ce poate duce, din nou, la blocarea ridicării deșeurilor.

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor