Consiliul Judeţean Prahova reacţionează la acuzaţiile aduse de PNL

Consiliul Judeţean Prahova reacţionează la acuzaţiile aduse de PNL
Consiliul Judeţean Prahova reacţionează la acuzaţiile aduse de PNL
cautam-reporteri-republikanews

După acuzaţiile dure făcute recent de către liberali, cum că PSD-ALDE fac asfaltări pe ploaie și lapoviță, la zero grade, speriaţi că pierd alegerile, Consiliul Judeţean Prahova reacţionează. Reprezentanţii CJ Prahova au explicat că a fost contractată în primăvara anului 2016 execuţia de covoare bituminoase pe drumurile judeţene care necesitau reparaţii, lungimea şi suprafaţa acestora fiind stabilite în limitele bugetului existent la aceea dată. Mai mult, Consiliul Judeţean Prahova a înregistrat economii atât ca urmare a diferenţei dintre valoarea alocată pentru execuţia de covoare bituminoase şi valoarea adjudecată în urma licitaţiei, cât şi datorită economiei înregistrată în cadrul contractelor de deszăpezire 2015 – 2016. Având în vedere că în cadrul contractelor încheiate în primăvară, nu a fost acoperită decât o parte din drumurile judeţene care necesitau lucrări de întreţinere curentă prin aşternere de covoare bituminoase, Consiliul Judeţean Prahova a hotărât iniţierea procedurii de achiziţie pentu execuţia de covoare bituminoase etapa II, în luna august a acestui an. La începutul lunii septembrie documentaţia de atribuire a fost încărcată în SEAP, iar anunţul de publicitate a fost publicat pe site-ul e-licitaţie.ro, la începutul lunii octombrie. Etapele desfăşurării procedurii de achiziţie corespunzătoare au avut o durată mai mare de realizare din cauza noilor modificări legislative privind achiziţiile publice. Contractele aferente achiziţiei au fost încheiate în luna noiembrie, cu respectarea termenelor legale. Drept urmare, execuţia covoarelor bituminoase etapa II a început pe data de 17 noiembrie 2016.

Aceştia mai susţin că prepararea, transportul, aşternerea şi compactarea mixturilor asfaltice pe drumurile publice, se fac în conformitate cu Indicativul AND 605/2013. În acest sens, când condiţiile meteo sunt la limită (temperaturi şi starea stratului suport umed) este permisă creşterea temperaturilor în plaja 1600 – 1750 C la preparare, 1500 C la aşternere, şi între 1100 – 1450 C la compactare. Totodată, având în vedere distanţele de transport scurte (20 – 40 km), precum şi protecţia autobasculantelor cu prelate etanşe, pierderile de temperatură în timpul transportului şi eventuale temperaturi ale stratului de bază la limită, sunt compensate de temperatura maximă de la preparare.

just insolv sprl

Mai mult, spune CJ Prahova, la data începerii lucrărilor şi până astăzi, aşternerea mixturilor asfaltice s-a efectuat numai în perioada din zi cu temperaturi corespunzătoare.

Conform caietului de sarcini, cantitatea de mixtură asfaltică necesară pentru execuţia covorului de 4 cm, a fost suplimentată cu o cantitate de 15 kg / m2, tocmai în vederea executării de reparaţii a îmbrăcăminţilor asfaltice existente (strat suport), plombarea gropilor şi preluarea denivelărilor. Pentru suprafeţele mai mari (grosimi de până la 10-15 cm ) pentru care cantitatea de 15 kg / m2 este insuficientă, pe baza dispoziţiilor de şantier şi a măsurătorilor efectuate se execută aducerea la cotă a stratului suport. Menţionăm că decontarea se execută la m2, conform ofertei.

Lucrările, spune CJ, s-au executat şi se vor executa sub stricta supraveghere a personalului tehnic din cadrul aparatului propriu al Consiliului Judeţean Prahova, verificâdu-se permanent temperaturile şi umiditatea atmosferică, temperatura mixturilor asfaltice la momentul aşternerii, precum şi starea stratului suport. Când condiţiile meteo vor fi defavorabile lucrările se vor sista, urmând a fi reluate atunci când acestea vor fi optime.Conform contractelor încheiate, executantul are obligaţia să remedieze orice defecte apărute în perioada de garanţie ofertată, care este de 60 de luni de la data finalizării lucrărilor.Prin realizarea lucrărilor de întreţinere periodică a drumurilor publice, bugetul judeţului nu este prejudiciat, ci are ca efect aducerea acestor drumuri la parametrii normali de exploatare, îmbunătăţirea stratului de rulare şi mai ales la sporirea siguranţei circulaţiei.

Toate detaliile tehnice legate de execuţia acestor lucrări vor fi dezbătute în prima şedinţă de consiliu, ce va avea loc vineri, 25 noiembrie 2016.

Consiliul Judeţean Prahova reacţionează la acuzaţiile aduse de PNL
Consiliul Judeţean Prahova reacţionează la acuzaţiile aduse de PNL

foto cu caracter ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here