logo
RNTV Live

Consiliul Județean Prahova a preluat de la Parcul Industrial Brazi terenul care se află sub CET Brazi/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Consiliul Județean Prahova a preluat de la Parcul Industrial Brazi terenul care se află sub CET Brazi. Asta după ce miercuri, într-o ședință extraordinară, președintele Iulian Dumitrescu a retras proiectul de hotărâre privind desființarea ADI TERMO PRAHOVA. Potrivit șefului executivului județean, preluarea terenului va permite atât atragerea de fonduri europene, cât și posibila cedare a  CET Brazi către Primăria Ploiești.

Consiliul Județean Prahova a preluat de la Parcul Industrial Brazi terenul care se află sub CET Brazi

Consiliul Județean Prahova a decis să preia terenul care se află sub CET Brazi și care până în prezent se afla în patrimoniul Parcului Industrial Brazi. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe de îndată, după ce într-o altă ședință extraordinară susținută cu aproximativ o oră înainte, președintele Iulian Dumitrescu a retras proiectul de hotărâre privind desființarea ADI TERMO PRAHOVA.

Potrivit șefului executivului județean, preluarea terenului va permite atât atragerea de fonduri europene, cât și posibila cedare a  CET Brazi către Primăria Ploiești.

Dumitrescu a explicat, înaintea unei ședințe susţinute marţi de CJ, că, în prezent, CET-ul Brazi poate funcționa, din punct de vedere tehnic, și că este oprit din cauza lipsei gazelor, iar pentru asta trebuie să plătească fie administrația locală, fie operatorul de termoficare. Președintele Consiliului Județean a mai precizat că Primăria Ploiești a beneficiat de o prevedere legislativă prin care a putut să rezerve gaze la un preț subvenționat, cantitate pe care o poate folosi până în luna aprilie.

La scurt timp, primarul Andrei Volosevici a răspuns acuzelor venite din parte președintelui Consiliului Județean Prahova într-o declarație de presă, explicând că gazele respective au fost puse la dispoziţia ADI Termo Prahova, iar de aici, mai departe, a operatorului.

De precizat faptul că, într-un comunicat de presă transmis cu puțin timp înainte de începerea ședinței CJ Prahova, Termoficare Prahova susținea că nu poate să își asume răspunderea punerii în funcțiune a utilajului fără finalizarea planului de reparații întrucât starea critică a echipamentului care este singura sursă de producție a energiei termice utilizabilă în acest moment prezintă un risc major de siguranță pentru personalul operațional angajat în exploatarea acestuia cât și pentru siguranța în funcționare a serviciului de energie termică.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor