logo
RNTV Live

Alegeri în Consiliul Județean al Elevilor Prahova

Elevii viitorului Mai mulţi elevi din Băcoi au participat la cel mai mare eveniment internațional dedicat programării, “Hour of Code”
Mihai Constantinescu

ALEGERI ÎN CONSILIUL ELEVILOR


Consiliul Județean al Elevilor Prahova, structura reprezentativă a elevilor din judeţul Prahova, anunță începutul alegerilor pentru funcțiile în Consiliul Şcolar al Elevilor, respectiv Consiliul Județean al Elevilor.
Anual, în această perioadă, elevii din întreaga țară își aleg reprezentanții la nivel școlar și județean. De cele mai multe ori, aceștia caută în colegii pe care îi votează să le reprezinte interesele, un punct de sprijin și de încredere, dar, mai ales, un mijloc prin care doleanțele lor să ajungă la factorii decizionali.


Consiliului Național al Elevilor încurajează toți elevii să se alăture mișcării de reprezentare, chiar dacă situația actuală pare să îngreuneze întregul proces. De aceea, se vine în sprijinul tuturor consiliilor școlare și județene ale elevilor unde, din cauza contextului epidemiologic, nu se pot organiza alegerile în mod obișnuit. Se asigură posibilitatea de a desfășura procesul electoral în mediul online. Se va utiliza platforma dezvoltată de Feather Agency și Consiliul Național al Elevilor: https://alegeri.consiliulelevilor.ro.

Condiţii


Pentru a se alătura mișcării de reprezentare, elevii nu se pot afla în an terminal de studiu al ciclului liceal. De asemenea, nu pot fi afiliați politic și nu pot prezenta situații de repetenție în anii precedenți. Candidații pentru funcțiile din Consiliul Şcolar al Elevilor depun, după caz, fizic sau în platformă, în perioada specificată de calendarul alegerilor, un dosar de candidatură. Acesta trebuie să conţină mai multe documete

Iată documentele:

formularul de candidatură,

acordul parental în cazul minorilor

o declarație conform căreia nu sunt afiliați unei entități cu caracter politic sau unui partid politic..


În cazul candidaturii pentru o funcție în Consiliul Județean al Elevilor, documentele menționate vor fi însoțite de procesul-verbal din urma alegerilor la nivel școlar (ori o delegație), curriculum vitae (CV), o strategie de dezvoltare şi un plan de acțiune pentru mandat.

Toate detaliile cu privire la organizarea și desfășurarea alegerilor pot fi regăsite aici:
https://bit.ly/35VEjuH

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/comitetul-judetean-pentru…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/infractori-periculosi-de-la…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/un-barbat-din-vaslui-sta-la…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor