logo
RNTV Live

Consilierul “de valoare rară” al guvernului PSD, condamnat la 8 ani cu executare

Dragnea-Valcov
Ciprian Radu

Consilierul “de valoare rară” al guvernului PSD, condamnat

Darius Vâlcov, omul despre carea Dragnea tocmai a declarat că este de o valoare rară, a fost condamnat la 8 ani de pușcărie. Cu executare. Decizia nu este definitivă. 

Fost primar al Slatinei, Darius Vâlcov este actual consilier în aparatul de lucru al prim-ministrului.

Vâlcov este acuzat (și condamnat) de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil.

Pentru infracțiunea de trafic de influență, Darius Vâlcov a primit 4 ani de închisoare. Pentru infracțiunea de spălare de bani, fostul ministru a primit 6 ani. Iar pentru operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, încă 2 ani.

După contopirea pedepselor, ICCJ a decis condamnarea la închisoare pentru o perioadă de 8 ani.

ICCJ a decis și confiscarea banilor pe care Darius Vâlcov i-ar fi primit ca mită. Este vorba de 6,2 milioane lei.

Instanța a menținut, totodată, sechestrul pe bunurile ridicate la perchezițiile făcute în 2015 . 170 de tablouri și alte opere de artă, trei lingouri de aur și diverse sume de bani.

Darius Vâlcov este artizanul programului de guvernare al PSD. A fost prezentat de președintele social-democraților, Liviu Dragnea, drept „un om de o valoare rară”.

La rândul său, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că Darius Vâlcov este „un om foarte competent” şi speră că acesta va avea o contribuţie bună în ceea ce priveşte implementarea programului de guvernare.

Sursa: Digi 24

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor