logo
RNTV Live

Consilierii PNL Ploiești, reacție dură pe tema proiectului ”Spitalul Municipal de Urgență Ploiești”

cl_iunie
Dumitrescu Vlad

Grupul consilierilor locali PNL au emis un comunicat de presă în care anunță că susțin necondiționat contruirea  Spitalului Municipal de Urgență Ploiești.

Totodată, aleșii liberali susțin că Prefectura Prahova  nu face altceva decât să întârzie continuarea procedurilor necesare demarării construcției spitalului municipal după ce reprezentanții guvernului în teritoriu  au cerut anularea hotărârii prin care a fost aprobat raportul întocmit de Banca Mondială cu privire la acest obiectiv de investiţii.

În comunicatul de presă, grupul consilierilor locali PNL a precizat și faptul că ”nu poate lăsa neamendat un proiect aflat in ilegalitate și menținut intr-o zona de secretomanie nejustificată”.

Iată comunicatul de presă:

Grupul consilierilor locali PNL reiterează susținerea necondiționată a construcției unui Spital Municipal de Urgentă in Ploiești și dezavuează orice declarație politica apărută in spațiul public care susține contrariul .

Reamintim ca acest proiect de construcție a unui spital nou in oraș a fost și rămâne dezideratul echipei PNL și al tuturor celor care ne-au susținut și girat prin votul lor .

Dorim, însă, ca acest lucru să se întâmple in deplină legalitate și transparentă decizională, motiv pentru care am votat in Consiliul Local modificările (amendamentele) făcute in ceea ce privește proiectul de HCL inițiat  de dl primar Andrei Volosevici.

  1. Nu putem sa-l lăsam pe domnul primar in eroarea de a supune la vot o HCL care nu respecta in totalitatea denumirea și valoarea documentului realizat de IFC aflată in subordinea Băncii Mondiale. Prin votul nostru nu am făcut altceva decât sa punem in acord contractul negociat și semnat de primarul Andrei Volosevici și aprobat de consilierii locali cu hotărârea de consiliu propusă spre dezbatere .
  2. Dorim ca orice decizie referitoare la construirea Spitalului Municipal de Urgență sa fie luată in deplină transparența și am impus (in acord cu reprezentații IFC) scoaterea de sub incidența confidențialității a informațiilor de interes public referitoare la dimensiunea spitalului, numărul de paturi, valoarea proiectului și durata de realizare. Apreciem că indatorarea pe o perioada de 17 ani a bugetului local cu o suma de peste 250 milioane de euro este o decizie pe care trebuie să o luam după o dezbatere publică serioasă și cu acordul cetățenilor.

Considerăm subiectivă intervenția Instituției Prefectului Prahova  și, ca in orice țara civilizată, așteptăm cu interes și ne vom supune deciziei instanței de judecată.

Din păcate, gestul Prefecturii Prahova nu face altceva decât să întârzie continuarea procedurilor necesare demarării construcției spitalului municipal . Grupul consilierilor locali PNL nu poate lăsa neamendat un proiect aflat in ilegalitate și menținut intr-o zona de secretomanie nejustificată. Absolut NIMIC din proiectul care vizează construirea unui SPITAL MUNICIPAL DE URGENTA la Ploiești nu poate fi secret/ confidential. Orice decizie care vizează cheltuirea banilor publici trebuie să fie total transparentă și legală.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor