logo
RNTV Live

Concursul de programare Info(1)Cup a Strâns aproape 200 de elevi din 12 țări

55537B26-AD4B-4F23-A5DF-7CEB3DAFF073
Tudor Teodora

În perioada 1-12 februarie 2023, elevi din 12 țări din Europa, Asia și Africa de Nord participat la concursul de informatică Info(1)Cup organizat de Centrul Județean de Excelență (CJE) Prahova. 

Ajungând la a 7 -a ediție, competiția a adunat 198 de participanți și a fost organizată de peste 30 de voluntari – elevi și profesori de la Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” din Ploiești, atât foști olimpici la informatică, dar și studenți români la universități de prestigiu din străinătate. 

“Concursul are ca grup ţintă elevi ai centrelor județene de excelenţă din România, dar și elevi olimpici ai unor ţări invitate. De-a lungul celor șapte ediții desfășurate până la acest moment, InfO(1)Cup a reușit să se impună drept un concurs competitiv, adresat elevilor de cel mult 15 ani, singurul de acest tip organizat în România”, explică organizatorii pentru EduPedu.

Elevii români au obținut 9 medalii de aur, 13 medalii de argint și 17 medalii bronz. Componenții lotului de juniori al României au obținut toate cele 9 medalii de aur ale României: Voicu Mihai Valeriu, Savu Ștefan Cătălin, Neculau Rareș Andrei, Iorgulescu Andrei, Rebengiuc Mircea, Dima Alexandru, Dumitru Alexandru, Poinaru Rareș Aurel, Guba Daniel, plus trei medalii de argint: Shang Chenglin, Mateescu Alexandru și Luchianov Teodor. Competiția a fost câștigată de elevul Mihai Valeriu Voicu de la Liceul Internațional de Informatică București.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: Aproape 200 de elevi din 12 țări au participat la concursul de programare Info(1)Cup organizat de Centrul de Excelență Prahova și voluntari – studenți și foști olimpici la informatică

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor