Concurs de scurte povestiri pentru elevii prahoveni

muzeul de istorie organizează concurs de povestiri l
cautam-reporteri-republikanews

Concurs de scurte povestiri pentru elevii claselor I -VIII

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova lansează concursul de scurte povestiri cu temă istorică intitulat „Vreau să povestesc”. Se adresează elevilor din clasele I-VIII și are ca scop stimularea interesului pentru istorie, precum și dezvoltarea creativității și imaginației tinerei generații.

Doritorii pot trimite creațiile în perioada 1 octombrie – 1 decembrie 2021, la adresa de e-mail: [email protected].

just insolv sprl

Concursul are ca obiectiv scrierea unor scurte povestiri, având ca inspirație personalitățile și momentele istorice ce au marcat istoria României.

Participanții pot înscrie în competiție o singură povestire originală. De asemenea, trebuie trimise şi de datele de identificare (nume, prenume, clasă, școală), precum și numele, prenumele și numărul de telefon al unui părinte sau tutore legal.

Redactarea povestirii: textele vor fi în limba română, editate în WORD, cu diacritice, font Times New Roman, corp 12, spaţiul între rânduri va fi de 1,5 și maxim 3 pagini.

Organizatorul poate refuza lucrări înscrise în concurs, dacă acestea nu se încadrează în cerințele impuse.

Juriul este format din:Elena Butunoi, prof. dr. psiholog la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” Ploiești, Aurelia Mihaela Banu, prof. Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploiești și Emilia Savelovici, muzeograf la Muzeul „Crama 1777” Valea Călugărească.

Premii

Juriul va acorda 6 premii! 3 premii sunt pentru elevii claselor I-IV și 3 premii pentru cei din clasele V-VIII. Premiile sunt compuse din cărți și suveniruri. Fiecare premiu va include o vizită gratuită la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și la secțiile sale din Ploiești (Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”, Muzeul „Ion Luca Caragiale”, Muzeul „Casă de Târgoveț din secolele al XVIII-lea – al XIX-lea”), pentru câștigător și familia sa în perioada 15.12.2021 – 15.12.2022.

Organizatorii vor anunța câștigătorii pe data de 10.12.2021 prin canalele de social-media ale muzeului.

Participanții își asumă răspunderea pentru, textele și ideile prezentate în povestirile înscrise în cadrul concursului, în concordanță cu legile privind drepturile de autor și de proprietate intelectuală.

Părintele sau tutorele legal al Participantului își dă consimțământul, prin trimiterea mailului de înscriere, ca numele și vârsta Participantului, precum și povestirea cu care a participat la Concurs să fie făcute publice pe canalele de social-media ale Organizatorului, în condițiile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, pe data de 10.12.2021, când vor fi anunțați și cei 6 câștigători ai Concursului.

Vezi şi https://republikanews.ro/degustare-de-vinuri-apusuri-in…/

Vezi şi https://republikanews.ro/se-scumpeste-apa-potabila-in-ploiesti/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here