logo
RNTV Live

Concert pentru tubă, joi, la Filarmonica ploieșteană

Concert pentru tubă
rnews

Concert pentru tubă, joi, la Filarmonica ploieșteană

 

Maestrul Walter Hilgers revine joi, 6 februarie, la pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a Filarmonicii “Paul Constantinescu” pentru a vă oferi o nouă seară de poveste. Programul, care începe la ora 19.00, cuprinde Concertul op. 144 pentru tubă și orchestră de António Victorino D’Almeida, Andante cantabile pentru tubă și orchestră din cvartetul de coarde nr. 1, op. 11 de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia a IV-a, în mi minor, op. 98, de Johannes Brahms. Solist este Henrique dos Santos Costa (Portugalia).

Tubistul portughez Henrique dos Santos Costa a studiat cu Anne Jelle Visser la Universitatea de Arte din Zurich până în 2019, pentru ca mai apoi, la doar 25 de ani, să devină asistent al clasei de tubă. Anterior și-a efectuat studiile muzicale la Academia Nacional Superior de Orquestra da Metropolotana din Lisabona cu Adélio Carneiro. A urmat masterclass-uri cu Roger Bobo, Ricardo Carvalhoso și Daniel Perantoni. Ca tubist concertist a susținut numeroase recitaluri și a cântat de mai multe ori în calitate de solist cu orchestra. A primit mai multe premii internaționale, inclusiv premiul al II-lea la Concursul Internațional de la Markneukirchen din Germania în 2016, premiul I la Pordenone „Città di Porcia” din Italia în 2016 și, recent, Premiul al IV-lea la Concursul Internațional „Tchaikovsky” – Ediția a XVI-a – din Moscova, la secțiunea Alamă. A beneficiat de burse de la Fundația „Calouste Gulbenkian” și Fundația „Marguerite Meister”. Este reprezentant al mărcii de instrumente Buffet-Crampon.

Biletele, în valoare de 25 de lei (întreg), 30 lei (pensionari) și 20 lei (elevi/studenți) se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la Agenția Teatrală, la standul special amenajat AFI Ploiești și online, pe www.filarmonicaploiesti.ro.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/o-biserica-din-prahova-detine-de-60-de-ani-o-adevarata-minune-vezi-unde-poti-gasi-icoana-facatoare-de-minuni/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor