logo
RNTV Live

Noul Spital Municipal de Urgență Ploiești a intrat pe lista de priorităţi a Ministerului Dezvoltării

sursă foto Realitatea.net
Mihai Constantinescu

Rreprezentanții Companiei Naționale de Investiții a informat Primăra Ploieşti că proiectul “Spital Municipal de Urgență, municipiul Ploiești, str. Ghighiului, nr. 25C, jud. Prahovaa fost inclus pe lista sinteză a subprogramului “Unități Sanitare”, aprobată prin Ordinul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației nr. 686/13.05.2021.

Includerea proiectului municipalității în lista de sinteză reprezintă o nouă etapă în punerea în aplicare a acestui obiectiv de investiții în sensul că se va asigura finanțarea în corelare cu alocațiile bugetare destinate subprogramelor din cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public și Social derulat de Compania Națională de Investiții.

Reamintim că, municipalitatea ploieșteană dorește să construiască, în zona de sud a orașului, pe strada Ghighiului, un nou spital – Spitalul Municipal de Urgență Ploiești –  unitate sanitară complexă,care va includefuncțiile medicale din Spitalul Municipal Ploiești și Spitalul de Pediatrie Ploiești, într-o structura de tip monobloc, cu un număr de 450 paturi.

Proiectul administrației publice locale cuprinde realizarea la nivelul viitorului spital a unei Unități de Primiri Urgențe, servicii medicale pe diferite specialități pentru copii și adulți, laborator de analize medicale pentru explorări funcționale, radiologie și imagistică, anatomie patologică, A.T.I., Unitate de transfuzie sangvină, un centru de dializă, bloc operator, farmacie, etc.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/masina-transformata-in-minge-de…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/invitati-sa-vada-cum-prind…/

Pentru mai muolte ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor