logo
RNTV Live

Concert de excepţie, joi, la Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploieşti

646×404
rnews

Tiberiu Oprea, cel care în luna mai dirija un concert de poveste în care am auzit toate istoriile frumoasei Sheherezada, revine pe scena Filarmonicii “Paul Constantinecu” Joi, 22 septembrie 2016, alături de pianista Monica Florescu și bineînțeles, orchestra simfonică.
Seara debutează cu celebrul concert romantic ce poartă semnătura lui Robert Schumann, lucrare ce a primit această formă la îndemnul Clarei Schuman de a transforma “Fantezia” pentru pian și orchestră într-un concert. O muzică diversă, complexă, sensibilă și rafinată cuprinsă în cele trei părți ale singurii lucrări de acest gen finalizată de către ilustrul compozitor. A fost interpretat în primă audiție de Clara Schumann, de care muzicianul a fost foarte îndrăgostit, dragoste ce se regăsește în toată creația sa, în cele mai diverse ipostaze: blândă, caldă, pasională, zbuciumată…Partea a doua păstrează aceeași atmosferă și aduce în primă audiție pentru ploieșteni Simfonia a –II-a de Sergei Rachmaninov, considerată una dintre cele mai cunoscute lucrări ale acestuia, alături de Concertele nr. 2 și nr. 3 pentru pian și orchestră. Dedicată compozitorului rus Sergei Taneyev, discipol al lui P.I.Ceaikovsky,a avut premiera la St. Petersburg dirijată de însuși Rachmaninov. Manuscrisul a fost considerat pierdut și descoperit în anul 2004, fiind autentificat de Geoffrey Norris. Părți din acestă lucrare au fost folosite pentru coloana sonoră a filmului “Birdman”, 2014 și a fost sursă se inspirație pentru multe melodii de dragoste. Este o lucrare ce în care simțim speranța, dorința de a trăi, instrumentele prezentând pe rând și laolaltă o muzică a îngerilor, ce te îndeamnă la visare…potrivit pentru o seară de toamnă, nu? Vă așteptăm, noi, Orchestra Simfonică a Filarmonicii ” Paul Constantinescu”, alături de invitații noștri de seamă, tinerii și valoroșii muzicieni Tiberiu Oprea și Monica Florescu, Joi, 22 septembrie, 2016, ora 19.00, cu un concert 100% pregătit pentru dumneavoastră!

comunicat de presa

foto-adevarul.ro (Tiberiu Oprea)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor