logo
RNTV Live

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Ploiești, convocat din cauza gripei

primar
Mihai Constantinescu

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Ploiești, convovat

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești a fost convocat astăzi  ca urmare a semnalelor primite privind starea de sănătate a elevilor din unitățile de învățământ din municipiul Ploiești, în contextul cazurilor de gripă înregistrate în unitățile spitalicești din municipiu.

În acest sens,  împreună cu factorii de răspundere la nivelul municipiului Ploiești, a fost analizat gradul de implementare a măsurilor stabilite anterior, în ședința, cu aceeași tematică, a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești, din data de 23 ianuarie a.c., și au fost stabilite măsuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea, respectiv apariția cazurilor de gripă în școli, anunţă reprezentanţii Primăriei prin intermediul unui comunicat de presă.

Astfel, s-au continuat triajele epidemiologice zilnice în unitățile de învățământ. Totodată, s-a urmărit dezinfectarea corespunzătoare a spațiilor și mobilierului școlar după fiecare ciclu de învățământ.

Referitor la activitățile de Dezinsecție, Dezinfecție, Deratizare (DDD), realizate de către operatorul de servicii în acest sens la nivel municipal, în unitățile de învățământ, s-a stabilit ca, aceste activități să se desfășoare și în zilele lucrătoare, nu numai în perioada de week-end a săptămânii, cu respectarea procedurilor de lucru și instruirea reprezentanților unităților de învățământ privind activitățile ce se impun a se desfășura ulterior acestor acțiuni, respectiv aerisirea corespunzătoare a spațiilor de învățământ.

Conform evidențelor Direcției de Sănătate Publică Prahova, cazurile de gripă înregistrate la nivelul județului de înscriu pe un trend descrescător față de săptămânile anterioare.

În momentul de față, în unitățile de învățământ se aplică măsurile de prevenire stabilite și comunicate de către Ministerul Sănătății, potrivit sursei citate

Substanțele folosite de operatorul de servicii DDD au avizele necesare pentru a fi folosite în siguranță.

În cadrul aceleiași ședințe, operatorul de transport public local în comun, SC Transport Călători Express SA, a adus la cunoștință faptul că, acțiuni de dezinfecție au fost desfășurate și în mijloacele de transport în comun.

La ședința extraordinară au participat, alături de reprezentanții municipalității,  reprezentați ai conducerii Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Direcției de Sănătate Publică, ai Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, ai Serviciului de Ambulanță Județean Prahova, , reprezentanții operatorului de servicii de Dezinfecție, Deratizare și Dezinsecție (DDD) la nivelul municipiului Ploiești, etc.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/exclusiv-fotopovestea-incredibila-a-femeii-ajunsa-in-fata-mortii-care-acum-este-inspiratie-pentru-zeci-de-tinere-prahovencele-in-delir-dupa-fix-la-fix-cu-bote/

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor