logo
RNTV Live

Proiect controversat la Câmpina: Consiliul Local vrea să caseze 500 de „rable”, dar nu are suficiente criterii

imgnews_a66b58c5-4301-43fc-8dc0-2480bd760fdb
Ștefan Petre

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina din data de 19 aprilie 2023, s-a aprobat un parteneriat cu Administrația Fondului de Mediu privind casarea autovehiculelor uzate, cu o vechime mai mare de 15 ani.

Parteneriatul în valoare de 1,5 milioane lei, dintre care 300.000 lei contribuția de la bugetul local al municipiului Câmpina, are scopul de a scădea nivelul de poluare și de a proteja mediul, dar și de a sprijini utilizarea rațională a locurilor de parcare, după cum nota Câmpina TV acum două săptămâni.


Aceeași publicație indică însă două probleme pe care Consiliul Local nu le-a luat în calcul!


Poliția Locală a demarat, potrivit celor de la Câmpina TV, o acțiune de identificare a vehiculelor abandonate pe domeniul public chiar la începutul anului trecut, cele mai multe din această categorie încadrându-se și la categoria „autovehicule uzate”.

Au fost identificate atunci 58 de vehicule, iar 36 dintre acestea au fost ridicate sau repuse în circulație.


Se mai citează o discuție neoficială de pe coridoarele Casei Tineretului, locul unde se țin ședințele Consiliului Local. Unii consilieri consideră că ar fi trebuit stabilite niște criterii, astfel încât să poată fi casate cu prioritate autovehiculele care au circulat în ultimii doi-trei ani, pentru că aceastea poluează, și nu cele care stau de zece ani abandonate prin curțile oamenilor.

„Vom vedea, însă, ce se va întâmpla dacă numărul cererilor care se vor depune pentru casarea vehiculelor uzate va fi cu mult mai mare de 500…”Câmpina TV

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor