Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a decis cum vor merge de luni elevii la şcoală

sursă foto Ziarul de Iasi

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova, noi decizii

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit astăzi în ședință extraordinară. În cadrul ei s-a decis schimbarea scenariilor de lucru pentru o serie de școli din județ.

Prin Hotărârea nr.48/18.09.2020 au fost dispuse umătoarele:

  • începând din 21.09.2020, activitățile didactice se vor desfășura prin participarea
  • zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (Scenariul 1), la următoarele unități de învățământ din județul Prahova: Școala Gimnazială Internațională „Spectrum” Ploiești, Liceul „Simion Stolnicu” Comarnic (plus structure), Școala Gimnazială „Florin Comișel” Ploiești, Grădinița cu program normal nr. 51 Ploiești, Școala Gimnazială „Erou Sergent Grigore Ioan” Dumbrăvesti (plus structure), Școala Gimnazială „Ioan Moga” Ditești, Școala Gimnazială Măgureni (plus structuri), Școala Gimnazială „Candiano Popescu” Ploiești plus Școala Gimnazială nr. 13 Ploiești (structura). Aceste unități au funcționat, în prima săptămână de școală, în Scenariul 2.
  • Ca urmare a avizului favorabil al Direcției de Sănătate Publică Prahova,

la Școala Profesională Starchiojd (plus structuri) s-a dispus desfășurarea, începând din 21.09.2020, a activităților didactice prin participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (Scenariul 2). În prima săptămână de școală, procesul educational s-a desfășurat aici conform Scenariului 3.

–  Pentru clasa a IV-a C din cadrul Școlii Gimnaziale „Sfântul Vasile” Ploiești se dispune suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față” și trecerea la Scenariul 3 (participarea tuturor elevilor la activităţi/lecţii online), la propunerea consiliului de administrație al respectivei unități de învățământ, avizată de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova, pe o perioadă de 14 zile, începând din data de 21.09.2020 .

În perioada de suspendare a cursurilor, conducerea instituţiei de învăţământ menționată va dispune realizarea următoarelor activităţi obligatorii: 

 a) curăţenia şi aerisirea claselor/sălilor; 

 b) dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor  instituţiei de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete; 

c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi/carantinaţi la domiciliu. 

Hotărârea nr. 48/18.09.2020 a fost luată în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.     Hotărârea CJSU nr 48/18.09.2020 va putea fi consultată și pe site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova.

Vezi şi https://republikanews.ro/primul-caz-de-covid-19-la-o-scoala-din-ploiesti/?fbclid=IwAR0AUZ0Ro1iDucDOgiAeKIqi7wVRRiZw-YkUBRK50rI7yD4TTbnGaTPtlIw

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi republikanews.ro

comunicat de presă

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here