Sursă foto: CSM Ploiești

La Campionatul European – Divizia B, desfășurat la Pitești săptămâna trecută, baschetbaliștii de la echipa națională „U16” a României, printre care și ploieșteanul Codruț Dinu, considerat de altfel cel mai valoros membru al acesteia, au ocupat locul al patrulea.

După performanța remarcabilă din Grupa A, unde au înregistrat 4 victorii din 4 meciuri (detalii, AICI), „tricolorii” au avansat în sferturile de finală învingând Ungaria cu scorul de 83-73 (20-18, 19-18, 18-22, 16-15, 10-0) în prelungiri. Codruț Dinu a fost numit MVP-ul echipei, datorită celor 28 de puncte, 16 recuperări și 5 pase decisive, contribuind la un impresionant indice al eficienței de „+35”.

Cu toate acestea, meciul respectiv a reprezentat ultimul triumf al echipei române, care a suferit, în semifinale, o înfrângere în fața Bulgariei cu scorul de 67-56. În meciul pentru medaliile de bronz împotriva Georgiei, deși Codruț Dinu a continuat să fie liderul „tricolorilor” (cu 31 de puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive, obținând o eficiență de „+19”), echipa nu a reușit să reproducă victoria anterioară împotriva Georgiei și a pierdut cu 70-68 în fața echipei gruzine. România nu a reușit, din păcate, să urce pe podiumul competiției.

Codruț Dinu, jucătorul de la CSM Petrolul Ploiești, încheie turneul cu medii impresionante de 19.1 puncte, 6.1 recuperări și 4.7 pase decisive în cele 7 meciuri disputate. Timpul mediu petrecut pe teren a fost de 36.1 minute pe meci, inclusiv prelungirile în meciul cu Ungaria. El a dominat statistici precum puncte pe meci, pase decisive pe meci și eficiență (cu o medie de 16.6), confirmându-și calitatea de cel mai valoros jucător al echipei naționale „tricolore”.

Sursă: CSM Ploiești

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *