logo
RNTV Live

COD ROȘU LA MUNTE

Daniel

Codul roșu de viscol valabil pentru zonele montane, anunțat de meteorologi, a închis instalațiile pe cablu de la Cota 2000. La altitudini de peste 1800 m vântul a bătut și cu viteze care au depășit 140 km la oră. La Sinaia, de pilda, in ciuda atenționărilor de vreme rea mulți turiști au decis să urce până la cota 1400 unde au vrut să se bucure de zăpadă.

Codul roșu de viscol anunțat de meteorologi și-a făcut simțită prezența în stațiunile montane. Atât în timpul nopții, cat și în cursul zilei de miercuri, vântul a suflat pe creste cu viteze de peste 140 km la ora. Telegondola Carp, de la Sinaia, a fost oprită de către administratorii instalatiilor pe cablu.

Așa se face că iubitorii muntelui au putut urca cu telegondola Sinaia, până la cota 1400. Chiar și aici codul de vreme rea a fost resimtit.

Încă de la casieriile administrației domeniului schiabil turiști au fost informați că vremea de pe munte nu este prielnică.

La altitudini de peste 1800 de metri a nins și s-a depus un nou strat de zăpadă.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor