logo
RNTV Live

Coaliția de guvernare a decis plafonarea prețului la gaz și energie electrică/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Coaliția de guvernare a decis plafonarea prețului la gaz și energie electrică

Coaliția de guvernare a decis, după lungi discuții tensionate, plafonarea, de la 1 februarie, a prețului la gaz și energie electrică. De asemenea, s-a decis şi creșterea limitei de consum. Potrivit senatorului Radu Oprea, președintele PSD Prahova,  se analizează mai multe scenarii în prezent, astfel încât prețurile să nu mai crească.

Guvernul României a votat ordonanța de urgență pentru plafonarea prețului la gaze și energie electrică.

Noua OUG cu schemele de sprijin se aplică de de la data 1 februarie și este valabilă până la 31 martie 2022. 

Potrivit senatorului Radu Oprea, președintele PSD Ploiești,  coaliția de guvernare analizează mai multe scenarii în prezent. Se doreşte ca prețurile să nu mai crească.

De altfel, senatorul prahovean a precizat că discuțiile pe tema perioadei în care să fie plafonat prețul la energie electrică și gaze au creat anumite tensiuni între PSD și PNL. Acest lucru nu va duce la o ruptură a coaliției.

De precizat este și faptul că, ordonanța prevede amenzi de până la 200.000 de lei  în cazul firmelor furnizoare de energie care nu recalculează facturile greşite sau care nu aplică prevederile legale.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/patru-persoane-surprinse-de…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/inspectoratul-judetean-de…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/cosmar-cu-repetitie-o-femeie…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor