logo
RNTV Live

Clădirea unei primării prahovene, păzită de Grifoni- creaturi mitologice de mărimi impresionante. Unde se află?

gifoni sursă foto casedeepoca.wordpress.com
Mihai Constantinescu

Clădirea unei primării prahovene, păzită de grifoni- creaturi mitologice de mărimi impresionante. Unde se află?

Prahova luptă să-și păstreze farmecul unic. Abundă de obiective turistice și locuri de o frumusete unică, uneori plină de mister.

Astăzi prezentăm o altă fată a județului nostru, cea în care îsi fac loc ființele fantastice.

În Prahova există o clădire “păzitá” de GRIFOBI, ființe mitologice care  ar fi existat înainte de 3300 î.en. Aspectul lor este unul fantastic. Sunt asemănători cu leii, dar au picioare de pasăre si aripi uriașe. Puternici, iuți și extrem de curajoși, grifonii de pe clădirea Primariei din Campina par să o păzească.

Povestea Casei cu Grifoni din Campina

Clădirea actualului sediu al Primariei Câmpina, cunoscută sub denumirea de „Casa cu Grifoni”, a fost construită în anii 1901-1902 de Gheorghe Ștefănescu, originar din Câmpina. Clădirea, construită pentru familia sa, a fost prima iluminată electric din Câmpina, având la subsol un grup electrogen adus din Germania.

După Primul Război Mondial, proprietarul ei a donat-o și aici a funcționat prima școală din lume de sondori , adică ”Școala de Maiștri Sondori și Rafinori”.

Din anul 2002 clădirea a intrat în patrimoniul Primăriei Câmpina și din anul 2004 în această clădire se desfășoară activitatea Primăriei Câmpina..

Acest lucru nu înseamnă că turiști inu pot veni s ăo vadă și să admire ființele fantastice ce o păzesc.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor