CL Ploiești a decis:Vor fi achiziționate cele 22 de aubuze electrice prin programul PNRR

Consiliul Local Ploieşti a aprobat luni, în ultima zi disponibilă pentru depunerea cererii de finanţare, un proiect privind achiziţia din fonduri europene, prin PNRR, a 22 de autobuze electrice şi 75 de staţii de încărcare, în parteneriat cu vecinii din Ariceştii Rahtivani.

Proiectul de hotărâre, iniţiat de primarul Volosevici, fusese propus şi la şedinţa precedentă, însă la acel moment consilierii de la PNL s-au opus discutării lui, sub pretextul că nu era clar dacă şi autorităţile din Ariceşti îşi doreau asocierea. Luni, în şedinţă de îndată, proiectul a reapărut, de data având la iniţiatori şi grupul consilierilor liberali, fără alte modificări, şi a fost aprobat cu o majoritatea considerabilă, în ultima zi disponibilă pentru depunerea cererii de finanţare în cadrul acestei axe din PNRR.

cel mai verde complex reziential

Prin acest proiect, autorităţile ploieştene vor să cumpere 22 de autobuze electrice noi, cu lungimea de 10 metri, din fonduri europene, alături de 22 de staţii de încărcare lentă şi 8 staţii de încărcare rapidă. Totodată, se doreşte şi instalarea a 45 de staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice. 

”Primarul Municipiului Ploiești, domnul Andrei Liviu Volosevici, informează comunitatea locală căastăzi, s-au depus mai multe solicitări de finanțare din fonduri europene, prin programul PNRR.

 Astfel, s-au depus cereri de finanțare pentru municipiul nostru, care includ următoarele proiecte destinate dezvoltării localității noastre și a unei infrastructuri urbane moderne și prietenoase cu mediul, după cum urmează:

  • 22 autobuze electrice (inclusiv 22 stații de încărcare lentă și 8 stații de încărcare rapidă), în valoare de 10.692.000 EUR + TVA;
  • Transpunerea PUG în sistem digital GIS, în valoare de 647.000 EUR + TVA;
  • 45 stații de încărcare mașini electrice, în valoare de 1.125.000 EUR +TVA;
  • Elaborare PUZ Zona Centrală Ploiești, în valoare de 78.000 EUR +TVA.

Finanțarea se va asigura din bugetul total al Fondului Local, componentă a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Fondurile europene vor acoperi 100% din cheltuielile eligibile, iar proiectele propuse vor avea termen limită de realizare data de 30.06.2026”, se arată scris într-un comunicat de presă emis de Primăria Ploiești.

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here