logo
RNTV Live

CL Ploieşti a aprobat în ultima zi disponibilă pentru depunerea cererii de finanţare, un proiect extrem de important/ VIDEO

Mihai Constantinescu

CL Ploieşti a aprobat în ultima zi disponibilă pentru depunerea cererii de finanţare, un proiect extrem de important.

Consiliul Local Ploieşti a aprobat în ultima zi disponibilă pentru depunerea cererii de finanţare, un proiect de hotărâre privind achiziţia din fonduri europene, prin PNRR, a 22 de autobuze electrice şi 75 de staţii de încărcare, în parteneriat cu vecinii din Ariceştii Rahtivani. Proiectul de hotărâre, iniţiat de primarul Volosevici, fusese propus şi la şedinţa precedentă, însă la acel moment consilierii de la PNL s-au opus introducerii lui pe ordinea de zi.

Proiectul de hotărâre, iniţiat de primarul Volosevici, privind achiziţia din fonduri europene, prin PNRR, a 22 de autobuze electrice şi 75 de staţii de încărcare, în parteneriat cu vecinii din Ariceştii Rahtivani, a fost votat într-un final de Consiliul Local Ploiești.  Vorbim despre același proiect propus şi la şedinţa precedentă, însă la acel moment consilierii de la PNL s-au opus discutării lui, sub pretextul că nu era clar dacă şi autorităţile din Ariceşti îşi doreau asocierea.

Luni, în şedinţă de îndată, proiectul a reapărut, de data aceasta având la iniţiatori şi grupul consilierilor liberali, fără alte modificări, şi a fost aprobat cu o majoritatea considerabilă, în ultima zi disponibilă pentru depunerea cererii de finanţare în cadrul acestei axe din PNRR.

Prin acest proiect, autorităţile ploieştene vor să cumpere 22 de autobuze electrice noi, cu lungimea de 10 metri, din fonduri europene, alături de 22 de staţii de încărcare lentă şi 8 staţii de încărcare rapidă. Totodată, se doreşte şi instalarea a 45 de staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice.

Totodată, prin implementarea acestui proiect, în comuna Ariceştii Rahtivani se vor monta două staţii de încărcare, cel mai probabil una în Ariceşti şi una în Buda.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor