logo
RNTV Live

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit de urgenţă

elevi masti
Mihai Constantinescu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit într-o nouă ședință extraordinară, organizată în sistem  audioconferință, pentru a supune dezbaterii și aprobării Hotărârea nr.53/02.10.2020 privind schimbarea scenariilor de lucru a mai multor unități de învățământ din județ ca urmarea a creșterii/scăderii ratei de infectare în localitățile unde se află aceste instituții sau ca urmare a confirmării ca fiind infectați cu noul coronavirus a unor elevi și/sau cadre didactice care au intrat în colectivitate.

  • Pentru Școala Gimnazială Filipeștii de Târg, Școala Gimnazială Centrală Câmpina, Școala Gimnazială nr.2 Boldești-Scăeni, Liceul Tehnologic Boldești-Scăeni, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul“ Boldești-Scăeni, Școala Gimnazială Pietriceaua (com. Brebu), Școala Gimnazială „Platon Mocanu“ Drajna, Școala Gimnazială „Constantin Stere“ Bucov, Școala Gimnazială Vărbila (com. Iordăcheanu), se dispune desfășurarea, începând din 05.10.2020, a activităților didactice prin participarea zilnică a tuturor elevilor în unitatea de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (Scenariul 1), la propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova.
  • Pentru Școala „Angels“ Păulești, se dispune desfășurarea, începând din 05.10.2020, a activităților didactice prin participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi venirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (Scenariul 2), la propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova.
  • Pentru Școala Gimnazială Poienarii Burchii plus structuri, Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure (o clasă I), Școala Gimnazială „H.M. Berhelot“ Ploiești (o clasă de-a II-a), Școala „Excelsis“ Ploiești, Școala Sanitară Postliceală „Dr.Dinu“ Câmpina, Colegiul Economic „Virgil Madgearu“ Ploiești, se dispune suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față” și trecerea la Scenariul 3 (participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online), la propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova, pe o perioadă de 14 zile începând din data de 05.10.2020.

În perioada de suspendare a cursurilor, conducerile instituţiilor de învăţământ menționate vor dispune realizarea următoarelor activităţi obligatorii: 

a) curăţenia şi aerisirea claselor/sălilor; 

b) dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor  instituţiei de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete; 

c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi/carantinaţi la domiciliu. 

În cazul Școlii Sanitare Postliceale „Dr.Dinu“ Câmpina s-a luat decizia de schimbare a scenariului ca urmare a faptului că profesorii sunt cadre medicale la Spitalul Municipal Câmpina (unitate support COVID-19).

Hotărârea nr. 53/02.10.2020 a fost luată în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.     Hotărârea CJSU nr. 53/02.10.2020 va putea fi consultată și pe site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor