logo
RNTV Live

În doar trei luni, Garda de Mediu Prahova a dat amenzi în valoare de aproximativ 120.000 de euro

garda de mediu
Oana Stoica

În primul trimestru din anul 2022 echipele de comisari din cadrul Comisariatului Județean Prahova al Gărzii de Mediu, au efectuat un număr de 158 controale neplanificate, planificate și SEVESO, în domeniul poluării și biodiversității .

Pentru încălcările legislației de mediu au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 598.500 lei și 12 avertismente .

Controalele efectuate au acoperit majoritatea tipurilor de acțiuni de inspecție și control prevăzute de HG nr. 1005/2012 privind organizarea și funcționarea Gărzii Naționale de Mediu.

În urma controalelor realizate, s-au constatat nerespectări ale prevederilor HG 856/privind evidența gestiunii deșeurilor și pentru aprobarea listei cuprinzând deșeurile, inclusiv deșeurile periculoase, Legii 104/2011privind calitatea aerului înconjurător, OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Problemele de mediu sunt deosebit de complexe fapt ce necesită acțiuni la toate nivelurile.

Pentru aceasta Garda de Mediu Prahova desfășoară activități de inspecție și control structurate în scopul atingerii obiectivelor de prevenire a poluării mediului .

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor