logo
RNTV Live

Ciolacu îi convoacă pe liderii județeni în Kiseleff

marcel ciolacu
Dumitrache Catalina

Marcel Ciolacu, președintele PSD, îi convoacă pe liderii județeni ai partidului pentru consultări în privința rotativei guvernamentale. Întâlnirea va avea loc duminică, de la ora 12.00.

„Marcel i-a chemat pe toți liderii de filiale pentru consultări în privința rotativei guvernamentale. Întâlnirea va avea loc duminică, de la ora 12.00. Nu știu dacă în Kiseleff (sediul central al partidului – n.r.) sau în altă parte.”

Parlamentarilor PSD li s-a pus în vedere să se afle în București săptămâna viitoare, pentru un eventual vot de învestire a noului guvern, conform sursei citate.

Rotativa guvernamentală ar fi trebuit să aibă loc pe 25 mai, când Marcel Ciolacu urma să preia mandatul de premier, însă negocierile au fost suspendate până la încheierea grevei profesorilor, potrivit protocolului coaliției de guvernare.

,,Negocierile politice pentru rotație vor fi finalizate cât de curând și se va trece la treabă“, declară Klaus Iohannis, întrebat dacă rotativa guvernamentală va avea loc.

„Rotația se va produce, dar toți au înțeles că nu se poate rezolva și negocierea acestei greve, care se dovedește a foi foarte dificilă din multe motive, și rotația în același tuimp. dar clasa politică a înțeles solicitările dascălilor, guvernul a înțeles, coaliția a înțeles, a acționat. Negocierile politice pentru rotație vor fi finalizate cât de curând și se va trece la treabă”, spunea pe 1 iunie șeful statului.

Sursă: Știripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor