logo
RNTV Live

Cine este Daria Iarca, eleva premiată prin voturile prahovenilor

332110920_1910087132679780_6965168514776086716_n
Ștefan Petre

În cadrul Galei Tineretului Prahovean, oamenii au avut ocazia să-și voteze favoritul pentru premiul de popularitate, după cum Republika News a anunțat în exclusivitate. Astfel, Daria Iarca a fost aleasă câștigătoare, dintr-o listă lungă cu elevi talentați, proiecte inedite și asociații care au schimbat județul nostru.

Daria are 17 ani, este originară din Filipeștii de Târg și învață la Liceul Teoretic „Sfântul Apostol Andrei” Ploiești. Ea nu este însă un elev oarecare, ci președintele Consiliului Școlar al Elevilor din liceul său, iar proiectele în care s-a implicat atât alături de această structură, cât și individual, au fost remarcabile în comunitatea prahoveană.

Pentru a transforma școala într-un loc mai plăcut, unde elevii vin fără teamă, Daria a pus bazele unor campanii anti-bullying: „Ne-am dorit să diminuăm fenomenul ce se întâmplă adeseori în toate școlile și să informăm elevii cu privire la efectele negative ale bullyingului”, a declarat eleva pentru platforma Ploieștiul Nostru.

„Nu numai că aceasta a reușit, alături de echipa sa, să creeze un mediu sigur pentru colegii ei, însă a organizat numeroase activități care au readus în inimile lor sentimentul de bucurie pentru a veni la școală. Cel mai bun exemplu este înființarea clubului de teatru, care a organizat recent un workshop pentru a anunța începerea activității sale.”, scrie sursa citată.

Mentor pentru elevii din liceul său și model chiar și printre tinerii reprezentanți, Daria este voluntar în cadrul IUF și Școala de Valori, unde a participat și la proiectul ACT by PEPCO, adresat elevilor din liceele tehnice care plănuiesc să dezvolte o carieră în domeniul pe care îl studiază în prezent. Totodată, este câștigătoare a concursului de educație financiară, „Filipiada”.

„Task-urile care ne-au fost date în acest concurs m-au ajutat să mă dezvolt și să învăț foarte multe lucruri despre educația financiară, iar acest fapt a contat mult pentru mine, deoarece am de gând să înființez o asociație de tineret în viitorul apropiat.”Daria Iarca, pentru Ploieștiul Nostru

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor