logo
RNTV Live

Cimitirul Eroilor, lăsat în paragină/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Cimitirul Eroilor, lăsat în paragină.

În ultimii 30 de ani, multe dintre simbolurile românești au fost lăsate în a paragină sau șterse. Printre acestea se numără si Cimitirul Eroilor din Sinaia, realizat în cinstea ostașilor căzuți în luptele din Primul și Al Doilea Război Mondial. Din nefericire, cimitirul uitat de lume reflectă imaginea declinului moralitatilor purtate de societatea romaneasca valorilor de neam si tara.

Cimitirul Eroilor este lăsat în paragină și amintește de filmele cu scenarii sumbre. Spațiul închinat ostașilor căzuți la datorie pentru România era pana nu demult plin de buruieni. Administratia locala a trimis aici lucratorii de la spastii verzi sa curete zona. In schimb au ramas crucile vandalizate si treptele sparte, care arată ca după un bombardament. Teologul Valentin Guia a realizat o filmare de la fața locului. Cu greu si-a stapanit lacrimile, atunci cand a vazut ca cimitirul a fost lasat la voia intamplarii.

In statiunea Sinaia mai exista un cimitir al eroilor care a fost recent reabilitat. Primaria spune insa ca nu sunt momentan bani si pentru cel de la iesirea din statiune, inspre Comarnic.

Primaria statiunii Sinaia urmeaza sa gandeasca u proiect prin intermediul caruia sa asigure costul lucrarilor de reabilitare a cimitirului.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/traficul-rutier-din-prahova-sub…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor