Sursa: news.ro
Pe 17 iunie au avut loc inundații tragice din cauza ploilor abundente după un ciclon extratropical, în Sao Leopoldo, statul Rio Grande do Sul, Brazilia. Cel puțin 11 persoane au murit, cinci sunt date dispărute și aproape 3.000 au rămas fără adăpost după un „Ciclonul extratropical” a lovit Rio Grande Do Sul din Brazilia, spun autoritățile locale.

„Prioritatea noastră în acest moment este să găsim cei dispăruți și să salvăm oamenii care ar putea fi încă blocați de inundații.Avem toate echipele noastre pe teren, iar Secretariatul pentru Logistică și Transport analizează deja podurile și drumurile compromise, astfel încât să putem acționa urgent și să asigurăm trecerea liberă în aceste locații.” a scris Leite într-o declaratie.

Guvernul federal se angajează să ofere ajutor umanitar și să sprijine eforturile de reconstrucție.

Proporția de uragane de mare intensitate sau cicloni tropicali, a crescut din cauza temperaturilor globale mai calde, conform ONU. Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că furtunile au mai multe șanse să se oprească și să provoace ploi devastatoare și că durează mai mult după ce au ajuns la uscat.

Sursa: edition.cnn.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *