logo
RNTV Live

Florin Pârvu: „Mi-aș dori să ajung să mă bat la titlu cu Petrolul!”

imago1027684525h-scaled
Ștefan Petre

Antrenorul Petrolului, Florin Pârvu, vorbește deschis, în cadrul unui interviu acordat GSP, despre cariera sa de antrenor, situația actuală de la echipă și despre ce înseamnă „lupii galbeni” pentru comunitatea prahoveană.

– Domnule Pârvu, v-ați început cariera de tehnician la „județeană” în Prahova, unde soția oferea jucătorilor câte o ciorbă, la nevoie, acum ați încheiat prima stagiune în “A” la Petrolul. Care e concluzia când trageți linie la finalul sezonului? 
– Da, au fost situații în trecut… Acum, a fost o provocare că am venit la Petrolul. O perioadă dificilă, însă e bine că am reușit să ne atingem obiectivul. A trebuit să intru în circuit, am luat-o pas cu pas. Staff-ul lui Nae Constantin a rămas și m-a ajutat. Le mulțumesc suporterilor care m-au susținut și m-au ajutat în momentele dificile. 

– Ați continuat munca finului Nicolae Constantin. 
– Avem o relație foarte bună. Am discutat cu el, m-a propus aici, de aceea am acceptat să vin după el la Petrolul.

„A contat licența de Liga 1″ 

– Petrolul nu a aplicat pentru licența europeană, poziția vă permitea să jucați primul baraj de Conference League. Ați fost supărat? 
– În situația în care era clubul la acea dată, pașii corecți au fost făcuți. S-a luat licența pentru Liga 1, asta a contat. Pașii au fost făcuți corect.

– Obiectivul pentru ediția viitoare?
 – Dacă acum am terminat pe locul 8, ar trebui la anul să vrem mai sus. Play-off? Să nu ne lansăm în idei optimiste, dar trebuie mai sus de la an la an. 

– Ar fi fost o dramă să eșuați cu echipa propriului oraș? 
– Nu pica nimănui bine, clar. Mi-am asumat un risc și mă bucur că am reușit împreună, cu staff-ul, cu echipa, cu suporterii. Am reușit să facem un sezon pozitiv după mulți ani, în Liga 1, cu Petrolul.

Despre cariera de antrenor și… relația cu Budescu

– Aveți vreun model de antrenor?
 – Poate că pare puțin așa… Mi-a plăcut mereu de Guardiola. Și Barcelona lui Guardiola. M-a făcut să mă aplec asupra meseriei de antrenor. Mi-aduc aminte că după o victorie într-o deplasare, 4 sau 5-0, la conferința de presă, Pep a fost întrebat cum face de înscrie atât de multe goluri fără să joace cu un atacant central, clasic. Mi-a plăcut răspunsul lui: “Vreți să știți numele atacantului? Spațiu liber”. M-a răscolit asta, am început să studiez mai mult, să citesc, să-mi notez, iar, la final, sunt eu însumi. 

– Ce vă definește ca antrenor?
– Sunt perseverent, atent la mici detalii. Încăpățânat? Nu, nu sunt orgolios.

Cum e relația cu Budescu? Supertalentat, dar capricios.
– Costică nu mai are nevoie de prezentare. E vorba de un respect reciproc. Uneori a jucat, alteori nu. A fost situația de la meciul cu Hermannstadt, până atunci n-a fost nimic, eu pun echipa mai presus de orice jucător. Aleg în funcție de adversar, de mai mulți factori. Revenind la Budi, lucrurile sunt în regulă, din punctul de vedere al amândurora. Și-a dat seama că a greșit și și-a cerut scuze în fața echipei, în vestiar. Lucrurile sunt în regulă, continuă la Petrolul, eu n-am nicio problemă.

Mi-aș dori să ajung să mă bat la titlu cu Petrolul.– Florin Pârvu

Despre „patriotismul local” 

– Există presiune pentru un ploieștean să fie antrenorul Petrolului? 
– Se simte presiunea. Petrolul e iubită în Ploiești, în Prahova, în diaspora. Orice se întâmplă la echipă, transferuri, rezultate, antrenor, sunt analize la sânge. La nivel local, presa e tăioasă. 

– Sunteți mulți prahoveni la club și în lot. Contează patriotismul local?
 – Da, da. Când jucam eu, la începutul anilor 2000, eram mulți prahoveni. Și Petrolul care a câștigat Cupa României în 1995 era formată din prahoveni. Acum, președintele Claudiu Tudor e ex-petrolist, directorul sportiv Marian Dima e ploieștean, în staff suntem eu, Cătălin Grigore, Laurențiu Marinescu, Bebe Bărbulescu, toți din oraș.

Petrolul e echipa mea de suflet, este o șansă uriașă să o antrenez. Dar la Dinamo m-am dezvoltat ca fotbalist, am câștigat trofee, așa că există un mare respect pentru «câini». Abia aștept duelurile cu ei în prima divizie.

– Florin Pârvu

Citește AICI întregul interviu oferit de Florin Pârvu, care vorbește despre modelul oferit de Gheorghe Hagi, face ulterior o recomandare echipei naționale, dar face și o comparație interesantă între fotbalul românesc și cel din China.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor