logo
RNTV Live

China va construi stații pentru sateliți în Antarctica

international-space-station-548331-1920
Ștefan Petre

Presa de stat a Chinei a anunțat că a treia țară care a trimis un om în spațiu (după URSS și SUA) va construi staţii terestre în Antarctica pentru a-şi susţine reţeaua de sateliţi de monitorizare a oceanelor.

Deși îngrijorările unor națiuni cu privire la un eventual spionaj organizat de statul comunist sunt astfel alimentate (adăugându-se suspiciunilor legate de baza din Patagonia argentiniană și de cea din Sri Lanka), China Aerospace Science and Technology Group va construi staţiile la baza de cercetare Zhongshan. Aceasta este una dintre cele două stații de cercetare permanente pe care chinezii le au în Antarctica, licitația fiind câștigată cu 6,53 milioane de dolari.

China Space News a publicat două ilustraţii înfățișând patru staţii terestre la Zhongshan, lângă Golful Prydz în Antarctica de Est, la sud de Oceanul Indian, potrivit Reuters. Proiectul face parte dintr-o inițiativă mai veche ce voia să dezvolte economia marină a Chinei.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor