logo
RNTV Live

Cheltuieli istorice pentru Europa

YTM2MTU1ZTQxNjE0ZDBlNzU0NmFlNDg3MTEwMmNiMA==.thumb
Theo Tănăsescu

Războiul dintre Rusia și Ucraina supune Europa la cheltuieli istorice. Ţările europene sunt pe cale să îşi atingă obiectivul de umplere a depozitelor de gaze până la începutul acestei ierni, dar costul reînnoirii rezervelor va fi de peste 50 de miliarde de euro, de 10 ori mai mare decât media istorică.

Guvernele europene s-au îngrijorat că reducerea livrărilor Rusiei prin principalul său gazoduct către Germania va lăsa ţările în imposibilitatea de a-şi îndeplini obiectivele de reumplere a depozitelor pentru iarnă.

Acestea au reuşit să reumple mod constant depozitele de gaze prin reducerea cererii, trecând de la gaze la cărbune pentru unele centrale electrice, şi prin creşterea importurilor de gaze naturale lichefiate (GNL).

Nivelurile de stocare a gazelor europene erau marţi la 70,54%, depăşind media pe 5 ani de 70,32%, potrivit datelor Gas Infrastructure Europe (GIE), publicate joi.

De asemenea, nivelurile nu erau departe de media pe 10 ani, de aproximativ 71,40%.

Uniunea Europeană îşi propune să reumple spaţiul de stocare până la 80% din capacitate până la 1 noiembrie, pentru a oferi un tampon pentru lunile de iarnă , când cererea este maximă.

UE a stabilit, de asemenea, obiective intermediare pentru fiecare ţară, pentru fiecare lună.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Războiul lui Putin forțează Europa la cheltuieli istorice: costul pentru umplerea depozitelor de gaze e de 10 ori mai mare decât media – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor