logo
RNTV Live

Cetăţenii din Mitică Apostol, lăsaţi fără speranţă/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Cetăţenii din Mitică Apostol, lăsaţi fără speranţă!

Dezbaterile diin cadrul ședinței Consiliului Local Ploiești de vineri pe tema prelungirii contractului cu Apa Nova pe o perioadă de 10 ani au fost urmărite cu sufletul la gură de către ploieștenii care locuiesc în cartierul Mitică Apostol.

 Asta pentru că societatea îşi asuma, conform propunerii, investiţii de peste 36 de milioane de euro în infrastructura apă-canal. Din bani, peste 13 milioane euro urmau să fie investiți în 2022, în zona respectivă. Faptul că proiectul HCL nu a trecut i-a nemulțumit pe cei din Mitică Apostol. Aceștia susțin că nu cred că municipalitatea va găsi altă soluție de ordin financiar pentru a-i racorda și pe ei la sistemul de apă și canalizare. 

Cetăţenii din Mitică Apostol, nemulţumiţi

Aflat la 10 kilometri de centru municipiului Ploiești, cartierul Mitică Apostol nu are nici în prezent apă, canalizare și asfalt. Asta, în ciuda nenumăratelor promisiuni făcute de cei care s-au perindat la putere.

Ultima fărâmă de speranță le-a fost spulberată în momentul în care Consiliul Local Ploiești a respins proiectul privind prelungirea contractului cu Apa Nova.

Asta pentru că societatea îşi asuma investiții de peste 13 milioane de euro în acest an în infrastructură, în cartierul Mitică Apostol, prin extinderea rețelei de apă și de canalizare și construirea unei microstații de epurare.

Pe cei de acolo nu-i interesează luptele politice sau alte asptecte. Știu doar una și bună, sunt ploieșteni, plătesc taxe, așă că au drepturi egale cu ceilalți locuitori ai Ploieștiului. Ba mai mult susțin că tot ce s-a făcut în cartier, s-a făcut în urma presiunilor.

Irina Selaru, vicepreședinte al Asociației ”Cartierul Mitică Apostol”, nu mai acceptă alte amânări, susținând că problemele cartierului trebuie rezolvate anul acesta, nu în alți ani.

Proiect respins

Un lucru este cert în această perioadă! Cconsilierii PNL resping proiectul de Hotărâre susținut de primarul Andrei Volosevici deoarece acesta are rapoarte negative din partea direcțiilor de specialitate din cadrul Primărie. Au anunțat că se va forma o nouă comisie care va negocia cu Apa Nova.

De altfel, viceprimarul Daniel Nicodim, a anunțat că liberalii vor identifica soluții pentru a realiza acea ministație de epurarei și că vor identifica surse bugetare și externe bugetului municipiului pentru rezolvarea problemelor acelor cetățeni.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/razie-de-proportii-acum-in-doua…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/exclusiv-arde-dealul-lipanesti-si-boldesti-foto/?fbclid=IwAR2F4Y4ZzPBu2hcV9-CnZ8NlYlW7GPJA07a4vhet9AcCzWg_1-ro_7ZsvHg

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor