Cetăţenii “dau foc” Prahovei. ISU trage semnal de alarmă: şase incendii de vegetaţie înntr-o singură zi

sursă foto Click

4 ha vegetație uscată și gunoi menajer arse într-o singură zi

Cetăţenii “dau foc” Prahovei. ISU trage semnal de alarmă: şase incendii de vegetaţie înntr-o singură zi

Cetăţenii “dau foc” Prahovei. Aceasta ar putea fi concluzia la care se ajunge dacă observam numărul extrem de mare la care intervin pompierii prahoveni. Ieri, spre exemplu, pompierii militari au acționat pentru localizarea și lichidarea a șase incendii de vegetație uscată. Acestea s-au produs în localitățile Berceni, Mănești, Valea Călugărească (2), Boldești Scăeni și Bărcănești.

Incendiile au izbucnit, cel mai probabil, din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare și a fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 4 ha vegetație uscată și gunoi menajer, se arată într-un comunicat de presă al ISU Prahova.

Atenție: incendiile de vegetație uscată se pot propaga la gospodăriile populației, punând în pericol viața și bunurile cetățenilor!

Cetăţenii pot fi amendaţi

 Reprezentanţii ISU Prahova reamintesc cetăţenilor că “arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, iar în cazul realizării igienizării terenurilor prin ardere, este obligatorie obţinerea acceptului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului și a permisului de lucru cu focul, impunându-se totodată, respectarea cu strictețe a măsurilor și regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, următoarele fapte:

– arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;

– amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi.

Inacţiunea persoanelor fizice şi juridice aflate în apropierea incendiilor produse la păduri, plantaţii, culturi agricole, mirişti, păşuni şi fâneţe şi care nu intervin imediat cu mijloacele de care dispun pentru limitarea şi stingerea acestora se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei, H.G. nr. 537/2007 privind stabilirea sancţiunilor în domeniul apărării împotriva incendiilor” se menţionează în comunicat.

Vezi şi https://republikanews.ro/foto-s-a-reusit-restaurarea-picturii-inestimabile-a-marelui-pictor-nicolae-grigorescu-si-reconsolidarea-manastirii-zamfira/?fbclid=IwAR02Rt7Ujes0mZLhwOfZYjBqxOG5bA_vuC3Bd-gxz9UgQuAlQzE7eau1kH8

Foto cu caracter ilustrativ

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here