Cererea de ridicare a imunității lui Florin Cîțu a fost înregistrată în Senat. Biroul Permanent convocat pentru o ședință cu ușile închise

cîtu
Theo Tănăsescu

Cererea de inițiere a urmăririi penale în ceea ce privește presupusele infracțiuni de abuz în serviciu comise de către fostul premier și senator PNL, Florin Cîțu, în dosarul vaccinurilor, formulată de către Parchetul General la sesizarea DNA, a fost înregistrată vineri la Senat.

După expunerea solicitării în cadrul ședinței Biroului Permanent al Senatului, programată pentru această după-amiază la ora 13:00, aceasta va fi transmisă Comisiei Juridice pentru elaborarea unui punct de vedere. Acest punct de vedere va fi ulterior prezentat în plen, unde se va decide aprobarea sau respingerea solicitării.

Conform regulamentului Senatului, Comisia juridică are obligația de a prezenta raportul într-un interval de 14 zile.

Totodată, Florin Cîțu are dreptul să consulte dosarul întocmit de DNA.

Joi, Direcția Națională Anticorupție a anunțat că a trimis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul unei cauze, în scopul de a sesiza președintele României și Senatul cu privire la formularea cererilor de urmărire penală împotriva a trei persoane, acuzate de săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu.

Persoanele vizate în acest caz sunt fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor