CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE ȘI PROXENETISM

WhatsApp Image 2023-11-23 at 14.46.13
Theo Tănăsescu

La data de 23 noiembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești, au pus în executare 19 mandate de percheziție domiciliară și 26 de mandate de aducere, în județul Prahova, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism, deținere și trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada august – noiembrie 2023, mai multe persoane ar fi exploatat persoane vătămate majore, prin determinarea sau obligarea la practicarea prostituției, în scopul obținerii de foloase materiale.

În aceeași perioadă, ar fi procurat și deținut droguri de risc și mare risc, precum și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, în scopul comercializării, dar și pentru consumul propriu, fără drept.

Audierile se desfășoară la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea se realizează cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și al jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiești.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor