Cercetat pentru delapidare. Poliţiştii ploieşteni l-au prins în apropierea unei staţii peco

furt din benzinărie
Furt din staţie peco
cautam-reporteri-republikanews

Cercetat pentru delapidare. Poliţiştii ploieşteni l-au prins în apropierea unei staţii peco

Totul s-a petrecut ieri după-amiaza. Polițiștii Biroul Rutier Ploieștiau observat pe strada Mihai Bravu, din municipiu, în zona unei stații peco un autoturism, din portbagajul căruia un bărbat a scos un recipient din material plastic de aproximativ 20 de litri.

Polițiștii s-au deplasat la autoturismul în cauză au solicitat documentele aferente, iar în urma controlului efectuat s-a constatat faptul că în portbagaj se mai afla un recipient din material plastic de aproximativ 20 de litri, în care se afla o cantitate de substanță lichidă despre care proprietarul autoturismului a declarat verbal că este motorină și este sustrasă de la firma la care lucrează.

În continuare, s-a luat legătura cu reprezentatul societății angajatoare care a comunicat organelor de poliție faptul că bărbatul se deplasează cu un autovehicul de serviciu la o stație peco, achiziționează o cantitate de combustibil pe care o introduce în macaraua pe care lucrează.

Totodată, angajatorul a comunicat polițiștilor faptul că la alimentare a folosit un recipient de 200 de litri, combustibil pe care l-a introdus în vehiculul pe care își desfășoară activitatea și în două recipiente de material plastic de aproximativ 20 de litri fiecare, pe care le-a lăsat în autovehiculul proprietate personală.

În cauză, bărbatului în vârstă de 45 de ani i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de delapidare.

Vezi şi https://republikanews.ro/incalcarea-ordinului-de-protectie/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

lafesta

1 COMENTARIU

  1. După informațiile pe care le-ați prezentat , este incidentă infracțiunea prev.şi ped.de art.228-229 Cod Penal…nu cea prev.de art.295 C.P. În cazul / situația în care îşi însuşea respectivul combustibil gestionarul / magazionerul , administratorul / asociații sau o altă persoană responsabilă cu buna administrare , conservare şi valorificare a bunurilor ( patrimoniului ) societății…atunci era incident art.295 C.P. Dacă vorbim de angajat în sensul de ,, funcționar public ”
    ( societate cu capital de stat , regie autonomă etc.) atunci fapta poate fi încadrată la delapidare în această situație ( ex : era o macara a Primăriei , a C.F.R.- ului sau a Romsilva ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here