logo
RNTV Live

Centurile de pe Valea Prahovei, finanțate din creditul de 300 milioane lei

iulian_d02022
Dumitrescu Vlad

Consiliul Judeţean Prahova a actualizat vineri, în cadrul unei ședințe extraordinare, lista obiectivelor de investiţii care vor fi finanțate din creditul bancar de 300 de milioane de lei dorit de conducerea instituţiei. Pe lista pentru credit au fost introduse proiectele pentru şoselele de centură ale oraşelor Comarnic, Buşteni şi Azuga.

Reprezentanții legislativului județean au introdus  în lista cu investiții care urmează să fie finanțate din creditul bancar de 300 milioane lei şi cele două proiecte de pe Valea Prahovei, unul pentru Comarnic, celălalt pentru Azuga-Buşteni, încadrate ca legături de acces pentru viitoarea autostradă A3. Fiecare are prevăzută o alocare de câte 50 de milioane de lei.

Creditul ar urma să fie folosit pentru acoperirea cofinanţărilor care îi revin Consiliului Judeţean la aceste proiecte şi pentru a asigura plata la timp a constructorilor şi evitarea eventualelor blocaje cu decontările la nivelul autorităţilor de management, potrivit explicaţiilor oferite de autorităţile judeţene.

“Pe ordinea de zi a fost o modificare a listei cu obiective de investiţii, prin care avem în vedere să asigurăm cash flow-ul necesar implementării proiectelor. În acest sens au fost introduse două poziţii noi, în speţă punctul de acces descărcare Comarnic şi acces descărcare Azuga-Buşteni, cele două centuri ocolitoare pe înţelesul tuturor, cu o sumă de 50 de milioane în dreptul fiecărui obiectiv de investiţii. S-a completat cu aceste două puncte întrucât, în momentul în care vom ajunge să finalizăm procedurile de licitaţie la cele două, va fi cu siguranţă nevoie de asigurarea cash flow-ului. Toată lumea ştie că în momentul în care se trece la execuţie se face o situaţie de plată, care este înaintată către ministerul de resort, după ce se finalizează verificarea la minister să plăteşte acea cerere de plată. Pentru a nu fi blocat constructorul şi a se lucra în forţă, noi vom asigura în acest timp mort, de aproximativ 60-90 de zile la nivelul ministerului, cash flow-ul constructorului, ca să realizeze obiectivul de investiţii într-un termen cât mai scurt”, a declarat Dumitru Tudone, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Contractarea unui împrumut bancar în valoare de 300 de milioane de lei pe o perioadă de 10 ani a fost aprobată de legislativul județean în şedinţa de la începutul acestei luni februarie,

Hotărârea de atunci cuprindea o listă cu cinci obiective de investiţii finanţabile cu aceşti bani, respectiv pasajul Buda, de la ieşirea din Ploieşti, peste Centura de Vest, centurile localităţilor Păuleşti şi Mizil, varianta ocolitoare Băneşti – Valea Doftanei şi un proiect de implementare a unui sistem inteligent de monitorizare video.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor