logo
RNTV Live

Centru cultural la standarde europene. Locuitorii din Bărcănești vor avea inclusiv bibliotecă/ Galerie FOTO

camin cultural barcanesti
Oana Stoica

Căminul cultural din Bărcănești are și bibliotecă.

În luna martie, autoritățile locale din Bărcănești vor inaugura Centrul Cultural Istoric ”Mihai Viteazul”, situat în satul Românești.

O investiție de aproximativ 650.000 de euro, destinată strict culturii.

Copii din Bărcănești, dar și iubitorii de lectură sau cei implicați în fenomenul cultural, vor beneficia de o sală de spectacole cu 100 de locuri, de o bibliotecă cu săli de lectură, dar și de spații generoase de repetiții pentru ansamblurile de dans sau formațiile de muzică.

Construcția centrului cultural a început în 2014.

”Vrem să sprijinim tot ceea ce înseamnă cultură în localitatea noastră. Era nevoie de un astfel de centru, în special pentru elevi comunei Bărcănești. Fără a cheltui foarte mulți bani de la buget, am reușit să finalizăm o contrucție modernă și am dotat centrul, printre altele, cu o stație de sonorizare performantă, cu un videoproiector cu monitor digital, iar cu ajutorul locuitorilor din comună, am strâns deja peste 4300 de cărți în biblioteca noastră”, ne-a declarat Valeriu Lupu, primarul comunei Bărcănești.

Inaugurarea Centrului Cultural ”Mihai Viteazul” va avea loc în luna martie, la o dată pe care o vor anunța reprezentanții primăriei.

Deschiderea a fost întârziată mult de birocrație, mai exact de obținerea tuturor avizelor și a autorizației de funcționare.

GALERIE FOTO:

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor