logo
RNTV Live

Mai multe centre de vaccinare nu vor mai funcţiona în etapa a III-a. Vezi unde sunt mutaţi cei de pe liste

Nou flux pentru vaccinul Johnson & Johnson, la Ploieşti
Mihai Constantinescu

Avand in vedere ca o parte dintre centrele de vaccinare din cadrul spitalelor nu vor mai functiona in etapa III, va comunicam mutarea listelor de asteptare aferente acestor centre, dupa cum urmeaza:

  • lista de la Spitalul Judetean de Urgenta  Ploiesti sectia Nord a fost mutata la centrul din cadrul Spitalului Municipal Ploiesti
  • lista de la Spitalul Judetean de Urgenta  Ploiesti sectia Boldescu a fost mutata la centrul din cadrul Spitalului Municipal Ploiesti
  • lista de la Spitalul Municipal Campina a fost mutata la Centrul Casa Tineretului Campina
  • lista de la Spitalul orasenesc Urlati a fost mutate la Centrul de vaccinare casa de Cultura Urlati.

            Mutarea listelor de asteptare a fost facuta catre centre nou infiintate, sau cu flux suplimentar, centre din aceeasi localitate si cu acelasi tip de vaccin.

            Notificarea persoanelor aflate pe lista de asteptare se va realiza in functie de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei nationale de vaccinare si ordinea cronologica de inscriere, dupa cum urmeaza:

  • persoanele din categoria 2a (populatia de risc), cu varsta peste 65 ani sau cu boli cronice
  • persoanele din categoria 2b (lucratori din domeniile esentiale)
  • persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populatia generala)

            Beneficiarul va avea posibilitatea sa se programeze la vaccinare, iar daca nu exista locuri disponibile in centrul ales, poate opta pentru inscrierea pe lista de asteptare aferenta centrului respectiv.

            Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile pentru persoanele inscrise in lista deschisa pentru acel centru, cu respectarea prioritizarii: 75% persoane din cadrul populatiei la risc si 25% lucratori in domeniile esentiale, iar in centrele in care raman locuri libere vor putea sa se programeze persoanele din etapa III.

            Modalitatile de finalizare a procesului de programare pentru persoanele inscrise pe listele de asteptare sunt urmatoarele:

  • pentru cei care aleg programarea individuala pe platforma electronica, la momentul in care locurile devin disponibile la centrul unde persoana s-a inscris, beneficiarul primeste o notificare in acest sens, iar ulterior va intra in aplicatie, pentru alegerea zilei si a intervalului orar. Persoana care nu confirma locul disponibil in termen de 24 ore de la primirea notificarii, va mai primi inca 2 notificari ulterioare. In lipsa unei confirmari in acest interval de timp, beneficiarul ramane pe lista de asteptare, insa va pierde pozitia ocupata initial.
  • Pentru persoanele care opteaza pentru programarea prin call center, la numarul 021.414.44.25, atunci cand va aparea un loc liber la centrul de vaccinare unde s-a inscris, va fi programat la vaccinare in ziua si in intervalul orar disponibil pentru administrarea vaccinului. Aceste persoane vor fi notificate si nu este necesar sa confirme programarea. Daca nu se prezinta la vaccinare, vor trebui sa isi faca o noua programare pe lista de asteptare.

            Mentionam ca lista de la Spitalul Orasenesc Valenii de Munte, spital care nu continua in etapa III, inca nu a fost mutata, deoarece la acest moment nu exista confirmare din partea Primariei Orasului Valenii de Munte ca centrul de vaccinare stabilit este operationalizat, astfel incat sa isi poata incepe activitatea la momentul disponibilitatii vaccinului.

comunicat de presă DSP Prahova

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor