logo
RNTV Live

Cele mai mari câștiguri la jocuri de noroc din istorie

republikanews.ro (2)
Daniel

Jocurile de noroc nu sunt o sursă sigură de venit – rezultatul lor depinde în întregime de noroc. Matematic vorbind, fiecare rundă la păcănele sau fiecare bilet de pariuri are 50% șanse să câștige – la fel, are 50% șanse să nu câștige (sau un pic mai mult, pentru că operatorul trebuie să-și asigure profitul, ca orice altă companie). Unii susțin chiar că jocurile de noroc sunt măsluite, că nu se poate câștiga la ele. Bineînțeles, acest lucru nu este adevărat. Câștigurile nu sunt o raritate la jocurile de noroc, online sau în lumea reală, și nici la pariuri. Uneori, însă, câștigurile sunt spectaculoase, destul de mari ca să atragă atenția presei și celorlalți jucători. Și deseori nici nu e nevoie de jocuri cu jackpot pentru o asemenea performanță.

Iată o selecție dintre cele mai spectaculoase câștiguri la pariuri și jocuri de noroc.

Câștig la nervi

O doamnă din Leysdown-on-Sea s-a săturat de faptul că soțul și fiul său erau lipiți de televizor în fiecare weekend, uitându-se la meciuri cu biletul de pariuri în mână. De nervi, și-a luat fiul de mână și s-a dus țintă la cea mai apropiată casă de pariuri din orășelul din Anglia și a pariat o singură liră sterlină pe fotbal.

Nefiind iubitoare de fotbal, habar nu avea ce să aleagă – și-a pus fiul să-i citească meciurile și a ales rezultatele complet aleator. A adunat un bilet combo de 12 meciuri.

Doamna, care a preferat să rămână anonimă, a reușit cu acest bilet ce mii de pariori amatori și profesioniști încearcă să facă măcar odată în viața lor: a dat lovitura. Lira pariată la o cotă de 574278,41 s-a transformat într-un câștig de peste 500,000, adică peste 3,3 milioane de lei la cursul de azi.

Serie norocoasă

Cazinourile din Las Vegas sunt locul în care averi întregi schimbă mâna în fiecare săptămână. Cel mai des, averile se duc din buzunarul „balenelor” (jucători cu bugete mari care joacă pentru distracție, nu pentru câștiguri) în trezorul cazinourilor. Uneori, însă, se întâmplă și invers.

Poate cea mai mare sumă câștigată de un jucător la un cazinou din Las Vegas este legată de numele lui Kerry Packet, un mogul media australian care a câștigat, într-o singură noapte, circa 40 de milioane de dolari la mesele de blackjack din cazinoul MGM Grand.

Packer a jucat la mai multe mese de blackjack cu mâini de 250.000 de dolari fiecare, iar riscul mare a venit cu o răsplată și mai mare.

Același Kerry Packer este faimos și pentru unele dintre cele mai mari pierderi la cazinouri: la hotelul Ritz din Londra avea proprie cameră cu propria masă de blackjack pe mize mari, iar odată a pierdut peste 19 milioane de lire (110 milioane de lei) în acea cameră într-o singură noapte.

Păcănele de milioane

Totuși, cele mai mari câștiguri vin de la jocuri cu jackpot, în special jocurile de păcănele care se găsesc în cazinourile din Las Vegas. Cel mai „generos” dintre ele este un aparat Megabucks, furnizat de IGT, care operează în holul hotelului-cazinou Excalibur.

Câștigătorul, un IT-ist de doar 25 de ani (în 2003) a călătorit în Mecca cazinourilor pentru a urmări turneul de baschet universitat March Madness și, bineînțeles, să-și încerce norocul. Zeița Fortuna i-a zâmbit în acel weekend: cu doar trei rotiri de 1 dolar a câștigat aproape 40 de milioane de dolari.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor