logo
RNTV Live

Cele mai frumoase cazinouri din lume

image3
Daniel

Jocurile de noroc moderne se concentrează asupra distracției. Azi, oricine cu un calculator sau orice alt device capabil să se conecteze la internet poate intra pe pagina unui cazinou online, revendica un bonus fara depunere sloturi și juca oricare dintre jocurile oferite acolo. De asemenea, cazinourile moderne în lumea reală, mai ales în hub-uri precum Las Vegas și Macau, sunt construite ca parte a unor stațiuni care acoperă totul de la servicii spa și spectacole.

Pe vremuri, însă, cazinourile erau mai mult un simbol al statutului pentru persoanele care le vizitau. Iar clădirile în care erau organizate jocurile de noroc au fost construite cu un accent important pus pe bunul gust și realizarea artistică. Astfel s-au născut unele dintre cele mai frumoase cazinouri din lume, dintre care câteva le vom menționa mai jos.

Cazinoul din Baden-Baden

Baden-Baden este o destinație din Germania populară pentru băile sale termale, cu o istorie care începe în vremea Imperiului Roman. Situat în munții Schwarzwald (Pădurea Neagră), acesta a devenit o stațiune faimoasă abia în secolul XIX, după ce guvernul regiunii a decis să subvenționeze dezvoltarea stațiunii.

(Cazinoul stațiunii din Baden-Baden – foto: WikiPedia)

Stațiunea originală, construită pe baza planurilor arhitectului german Friedrich Weinbrenner, includea o serie de spații comune, precum săli de concert, săli de băut și un cazinou. În decursul anilor, stațiunea Baden-Baden a devenit o destinație preferată de multe celebrități, precum actrița americană Marlene Dietrich, care a numit cazinoul stațiunii „cel mai frumos din lume”.

Cazinoul din Wiesbaden

Altă stațiune balneară din Germania, una dintre cele mai vechi din toată Europa, este cea din Wiesbaden. Orașul a devenit căutat pentru apele sale termale, apoi pentru serviciile de lux oferite de stațiunea sa construită la începutul secolului XIX de către Christian Zais. Cum clădirea originală a fost destul de modestă, și nu a putut face față influxului crescând de turiști, Kaiser-ul Wilhelm II a decis să subvenționeze reconstrucția și extinderea sa la începutul secolului XX.

(Stațiunea Wiesbaden – foto: WikiPedia)

Construcția finalizată în 1907 a devenit, conform Kaiserului, „cea mai frumoasă stație balneară din lume”. Complexul a inclus un teatru, două săli de concerte și cazinoul din Wiesbaden care, prin extensie, este printre cele mai frumoase din lume.

Cazinoul din Veneția

La final, trebuie să menționăm și cazinoul din Veneția care, deși nu a fost construit cu acest scop, este probabil cel mai spectaculos cazinou din lume.

Palatul Ca’ Loredan Vendramin Calergi, clădirea care găzduiește azi cazinoul din Veneția, a fost finalizată în 1509. Este un palazzo în stil renascentist, cu deschidere către Canal Grande și o fațadă care a inspirat mulți arhitecți de atunci.

(Cazinoul din Veneția – foto: WikiPedia)

Clădirea a fost deținută de diverse familii în cele 500 de ani de la construcția sa. Actualul proprietar al palatului este orașul Veneția: consiliul local a cumpărat clădirea în 1946.

Palatul are funcții multiple: pe lângă cazinoul din Veneția, el găzduiește și colecția permanentă a Muzeului Richard Wagner din oraș, el servind drept loc de cazare pentru faimosul compozitor până la moartea lui în 1883.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor