logo
RNTV Live

Cele 6 șase ierburi aromatice din bucătăria mexicană pentru o mâncare savuroasă și plină de arome

Pot with fresh mint on white background
Fălcescu Andreea

Descoperă cele mai iubite ierburi aromatice în bucătăria mexicană!

Coriandrul, un favorit în gastronomia mexicană, adaugă o notă distinctivă în toate rețetele. Aroma sa proaspătă și ușor iute este omniprezentă. Coriandrul poate fi utilizat în diverse moduri, având “două personalități”. Frunzele verzi și semințele sunt adăugate în sosuri, supe și tocănițe.

Oregano este iubit atât în gastronomia mediteraneană, cât și în cea mexicană. Experiențează cu oregano pentru a adăuga o notă exotică mâncărurilor tale preferate. Oregano-ul mexican are o aromă mai blândă și mai puțin intensă decât cel mediteranean.

Cimbrul este folosit în multe feluri de mâncare mexicane. Gustul său cald și expresiv se potrivește de minune cu mâncărurile picante. Congelarea cimbrului intensifică aroma sa, așa că ia în considerare acest aspect atunci când folosești cimbru congelat.

Pătrunjelul adaugă aromă și un gust picant mâncărurilor. Gustul său vibrant completează perfect salsa. Este recomandat să folosești pătrunjel proaspăt, iar vestea bună este că poți să-l cultivi ușor chiar și în timpul iernii.

Menta ocupă un loc important în bucătăria mexicană. Aroma sa bogată se potrivește de minune în feluri principale, salate, băuturi și deserturi, făcând din mentă un condiment versatil! Totuși, este important să nu exagerezi cu cantitatea.

Maghiranul este o plantă extrem de aromată, cu o profunzime și o complexitate similară cu cea a oregano-ului. Nu este de mirare că maghiranul se potrivește atât de bine în rețetele bucătăriei latino-americane. Acesta este un condiment esențial în bucătăria ta dacă iubești gătitul rețetelor mexicane.

Valorificarea completă a verdeațelor.

De obicei, utilizăm doar frunzele moi, iar tulpinile tari sunt aruncate. Însă, este greșit să faci asta deoarece tulpinile au aceleași gusturi și vitamine ca și frunzele.

Condimentare în supă. Tulpinile de verdeață pot fi adăugate în supă, fie proaspete, fie uscate, pentru a-i conferi un gust și o aromă mai bogate. Tocăți tulpinile mărunt și adăugați-le la finalul procesului de gătit.

Sare aromată. Puteți pregăti sare cu ierburi acasă. Uscati tulpinile de verdeață, pisați-le într-un blender și amestecați-le cu sare. Astfel, veți obține o sare condimentată.

Sos delicios. Tăiați tulpinile verzi în bucăți mici, apoi puneți-le în ulei și adăugați condimente preferate, sare și zeamă de lămâie. Veți obține un sos excelent pentru salate.

Pesto de ierburi. Tulpinile de busuioc sunt perfecte pentru a prepara sosul italian. Tocați-le, adăugați ulei de măsline, sare, usturoi și amestecați în blender. Pentru a completa pesto, adăugați nuci de pin și parmezan ras.

Aromă pentru friptură. Pentru a adăuga o aromă deosebită cărnii, adăugați tulpini de verdețuri în timpul coacerii în cuptor. După gătit, îndepărtați simplu tulpinile. Asigurați-vă că tulpinile nu se ard în timpul procesului de coacere.

Sursa: dcnews.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor