logo
RNTV Live

“Sânge pur”, noua mișcare cauzată de dezinformare

vaccine
Tudor Teodora

De teama contaminării, un cuplu anti-vaccin refuză o transfuzie pentru o operație vitală a copilului lor.

Dezinformarea despre Covid-19 a dat naștere mișcării numite “sânge pur”, anunță agenția AFP.

Teorii conspiraționale ce susțin că primirea de transfuzii sanguine de la persoane vaccinate împotriva Covid-19 “contaminează” sângele sunt răspândite de mișcare.

“Nicio dovadă științifică” nu susține aceste teorii, a declarat Katerine Wallace, epidemiolog la Universitatea Illinois din Chicago.

„Dacă donați sângele unei persoane vaccinate unei persoane care nu este vaccinată, persoana care primește transfuzia nu devine vaccinată”.

Internauții nu au fost împiedicați de aceste informații să ceară crearea unor bănci de sânge exclusiv pentru persoanele care nu au fost injectate, medicii din America de Nord primind aceeași solicitare.

Un cuplu din Noua Zeelandă s-a opus unei intervenții chirurgicale de salvare a copilului lor din pricina faptului că se temeau că acesta va primi sânge de la un donator vaccinat.

Custodia acestora a fost temporar retrasă de către o instanță pentru a permite desfășurarea procedurii medicale, însă cazul a devenit emblematic pentru persoanele anti-vaccin.

Susținătorii “sângelui pur” din mediul grupurilor private de pe rețelele de socializare îndeamnă la violență împotriva celor vaccinați. În același timp, acestea susțin că imunizarea ucide în masă.

Un reporter infiltrat în unul dintre aceste grupuri a constatat imagini sinistre, precum una ce înfățișa o asistentă medicală ținând în mână o seringă în mijlocul unui câmp plin de cranii.

„Profitabil”

Safe Blond Donation, o asociație cu sediul în Zürich (Elveția) încearcă asocierea donatorilor cu beneficiari nevaccinați. Fondatorul, George Della Pietra, promite pe site-ul său să obțină sânge pentru clienții săi.

„Mulți oameni de știință și medici au multe îngrijorări cu privire la vaccinurile Covid și sunt, de asemenea, convinși că acestea intră în organism prin sânge, pe ușa din spate, s-ar putea spune, și rămân acolo”, a declarat Clinton Ohlers, șeful Safe Blood Donation.

Această informație se află în antiteza cunoștințelor științifice.

„Donațiile de sânge de la persoane vaccinate împotriva Covid-19 sunt sigure pentru transfuzii”, spune Jessa Merrill de la Crucea Roșie Americană.

Componentele vaccinului “nu ajung în sânge”, spune aceasta.

Potrivit site-ului, membrii Safe Blond Donation trebuie să plătească o taxa de intrare în valoare de 50 de euro pentru a intra și un abonament anual de 20 de euro.

„Mișcarea „sânge sigur” se bazează 100% pe dezinformarea cu privire la vaccinuri”, spune epidemiologul Katrine Wallace. „Iar apelarea la temerile oamenilor este, din păcate, profitabilă.”

„Următorul Bitcoin”

Internauți nu se limitează la sânge în căutarea “purității”.

Online, publicațiile urmăresc găsirea lapte matern sau chiar spermă de la persoane nevaccinate. Conspiaționiștii prezic ca acesta o să ajungă “următorul Bitcoin”.

Peste 80% din populația SUA a primit măcar o doză, iar autoritățile sanitare nu cer donatorilor să fie testați pentru a verifica statutul lor de vaccinare.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici: Dezinformarea despre vaccinurile anti-Covid a dat naștere mișcării „sânge pur”


bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor