logo
RNTV Live

Cel mai mare proiect din Romania, de infrastructura apa si apa uzata, semnat in Prahova/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Cel mai mare proiect din Romania, de infrastructura apa si apa uzata, s-a semnat luni, in Prahova. Acesta este accesat prin fonduri europene si realizat de Consiliul Judetean Prahova, prin Hidro Prahova. Practic, in 42 de localitati vor fi realizate ori modernizate sistemele de apa si canalizare, de care se vor bucura la final peste 91.000 de locuitori. Peste 690 milioane de lei este suma proiectului, care a fost semnat la Ploiesti si in prezenta ministrului Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Prahova este gandit sa se deruleze in perioada 2014-2020. Contractul a fost semnat la Ploiesti de catre ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel-Ioan Boloș, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Iulian Dumitrescu, si directorul general al operatorului HIDRO PRAHOVA, Dorin Lețea.

Ministrul Marcel Ioan Boloș spune ca proiectul din Prahova este cel mai de anvergura la acest moment in Romania.

In plus, ministrul spune ca investitia de aproape 700 de milioane de lei, cu TVA, dintre care 85% fonduri nerambursabile UE este necesara in contextul crizei apei la nivel mondial.

Intre cele 42 de localitati beneficiare ale proiectului se numara si statiunile montane Azuga, Busteni, Sinaia si Comarnic. Printre lucrarile prevazute se afla reabilitarea si executia unor conducte de aductiune, retele alimentare cu apa si puturi forate, dar si constructia a 25 de statii de pompare a apei. 

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor