logo
RNTV Live

Investiţii pentru reducerea emisiilor poluante şi folosirea surselor regenerabile/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Investiţii pentru reducerea emisiilor poluante şi folosirea surselor regenerabile. Acesta este unul dintre criteriile importante pe are viitorul operator de termoficare care va câștiga licitația ce urmează să fie lansată va trebui să-l îndeplinească. Dacă lucrurile merg conform planului, ADI Termo Prahova va lansa licitația în ianuarie. Termenul pentru depunerea ofertelor ar fi în a doua jumătate a lui februarie. După acest moment, ar urma perioada de evaluare, astfel încât contractul să ie semnat în jurul datei de 1 mai.

Selecţia ofertanţilor în cadrul licitaţiei se va face în funcţie de un punctaj. Acesta ţine cont în proporţie de 40% de redevenţa propusă şi 60% de investiţiile asumate pentru reducerea emisiilor nocive în atmosferă. Astfel, un punctaj maxim de 30 de puncte îi va reveni ofertantului care va propune cea mai mare valoare procentuală de reducere până în 2030 a emisiilor de dioxid de carbon în raport cu situaţia actuală.

Investiţii pentru reducerea emisiilor poluante, obiectiv

Reducerea propusă trebuie să fie în primii trei ani de contract de cel puţin 10% faţă de nivelul actual. Următoarele oferte vor obţine punctaje descrescătoare, pornind de la 20 de puncte. O altă componentă, care poate aduce tot până la 30 de puncte în cadrul licitaţiei, impune existenţa unui plan de investiţii care să conducă la creşterea ponderii energiei regenerabile. Tinta este ca în 2030 cel puţin 40% din energia livrată să fie obţinută din surse regenerabile.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/o-mama-cere-ajutor-pentru-a…/…

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/o-firma-din-ungaria-comecializa…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor