logo
RNTV Live

Cea mai mare făzănărie din Romania se află în Prahova. Noi investiții/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Cea mai mare făzănărie din Romania se află în Prahova. Noi investiții

Fazanii au reprezentat dintotdeauna o tentaţie pentru vănători. Iar fondurile de vânătoare din România, sunt  populate în această perioadă cu cei mai spectaculoși fazani, cei produși în făzănăria de la Gherghița, din Prahova. Până acum, au fost livrate peste 7000 de exemplare, în total urmând să fie vânduți 20.000 de fazani.

La 25 de kilometri de Ploiești, în cea mai mare făzănărie din România, cea de la  Gherghița, pe 25 de hectare de teren sunt crescuți în semilibertate, zeci de mii de fazani. Păsările sunt crescute din stadiul de pui, după care sunt antrenate să se comporte ca nişte fazani sălbatici, astfel încât să nu diminueze plăcerea vânătorii. Făzănăria a reușit anul acesta să producă 25.000 de fazani. Acum, ajunși la vârsta când pot fi eliberați pe fondurile de vânătoare, vânzările sunt în toi. Ultimii fazani au fost livrați în Maramureș, pe un fond de vânătoare

Reprezentanții Direcției Silvice Prahova au reușit să facă profitabilă crescătoria, după mulţi ani în care fazanii nu prea mai aveau căutare.

Noi investiiții la ceamai mare făzănărie din Prahova

Și pentru că succesul a adus profit Direcției Silvice, déjà se pregătesc investiții pentru mărirea capacității din făzănărie. Anul următor vor fi produși mai mulți fazani aici.

Pentru că principalii clienţi sunt administratorii fondurilor de vânătoare, fazanii cumpăraţi pentru populare trebuie să fie şi “educaţi” pentru viaţa în sălbăticie. Iar specialiştii de la Fazaneria Gherghiţa, sunt extrem de pricepuţi la asta. Tocmai de aceea, clienţii vin din toate colţurile ţării.

Fazanii sunt crescuţi în mediul natural, aşa că, de la penaj şi până la modul în care se ridică în zbor, fazanii de la Gherghiţa sunt cei mai buni pentru vânat. Cea mai mare crescătorie de fazani din țară funcționează de peste 48 de ani, în județul Prahova. Aici sunt crescuti fazani comuni si fazani din categoria tenebros, dar si fazani decorativi.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor