logo
RNTV Live

Ce surprize sunt pregătite pentru ediţia a XXIX-a a Festivalului „Nichita Stănescu” de la Ploieşti

Iubitul
rnews

Primăria  Municipiului Ploiești, în parteneriat cu Consiliul Județean Prahova – prin Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu Quintus”, Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga”, Casa Memorială „Nichita Stănescu”, Muzeul Memorial „Paul Constantinescu” -, precum şi  Direcția Județeană pentru Cultură Prahova, Casa de Cultură „I. L. Caragiale”, Filarmonica „Paul Constantinescu” şi Teatrul „Toma Caragiu” organizează, în perioada 27 – 31 martie 2017, cea de-a XXIX-a ediţie a Festivalului de Poezie „Nichita Stănescu”.

Manifestările integrate în agenda festivalului, inițiate de Primăria Municipiului Ploiești, se vor derula după următorul program:

  • Luni, 27 martie 2017

 Colegiul Național I. L. Caragiale Ploiești – Sala de festivități, ora 11.00

Festivitatea de premiere a elevilor câștigători ai concursului literar „Nichita Stănescu – dreptul la timp”. Având ca principal obiectiv cunoașterea vieții și a operei poetului, precum și a influenței creației sale la îmbogățirea patrimoniului cultural național, concursul, organizat de Colegiul Național „I. L. Caragiale” cu sprijinul Primăriei Municipiului Ploiești,  a reunit liceeni din întreaga țară care au prezentat, la alegere, lucrări înscrise în cele două probe impuse de regulament: eseu critic și creație liberă – poezie și proză.

Marți, 28 martie 2017

 Colegiul Național „Nichita Stănescu” – Sala de festivități, ora 11.00

Premierea, de către municipalitate, a câștigătorilor celei de a VII-a ediții a concursului ”Lecții cu Nichita”, organizat de Colegiul Național „Nichita Stănescu”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești. Structurat pe patru secțiuni – traducere (engleză, franceză și germană), fotografie, desen și film de scurt metraj, concursul, căruia i s-a dat o dimensiune internațională,  a fost deschis, deopotrivă, elevilor de gimnaziu și liceu, numărul participanților din acest an fiind de 200.

Miercuri, 29 martie 2017

 Galeria de Artă Ploiești, ora 17.00

Premierea, de către Primăria Municipiului Ploiești, a lucrării unui artist plastic ploieștean, membru al Filialei Uniunii Artiștilor Plastici din România, lucrare care face parte din expoziția „Omagiu” și deschisă publicului începând de joi, 23 martie a.c, la sediul Galeriei de Artă Ploiești.

Vineri, 31 martie 2017

 Parcul Central, ora 10.00

Depuneri de flori la statuia lui Nichita Stănescu

Sala Filarmonicii „Paul Constantinescu”, ora 11.00

Gala de decernare a premiilor ediției din acest an a Festivalului „Nichita Stănescu”. Premiile ediției din acest an vor fi oferite de Primăria Municipiului Ploiești, Consiliul Județean Prahova și Direcția Județeană pentru Cultură Prahova.

Sala Filarmonicii „Paul Constantinescu”, ora 18.00

Concert Nicu Alifantis&Zan. Invitat Mihai Neniţă

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor