Ce spune Victor Ponta despre decizia ÎCCJ de a-l achita pe Tăriceanu

sursa foto
Mihai Constantinescu

Victor Ponta:”Am crezut în nevinovăţia sa”

Ce spune Victor Ponta despre decizia ÎCCJ de a-l achita pe Tăriceanu.

Apele se liniştesc în cazul preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.Judecătorili de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis marţi achitarea acestuia în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă. Totodată, instanţa a decis schimbarea încadrării juridice din mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în cea de mărturie mincinoasă. Decizia nu este definitivă.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. La ultimul termen de judecată, procurorii DNA au cerut o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.

Imediat după acest moment, fostul premier Victor Ponta a ţinut să-şi exprime părerea pe Facebook, notează comisarul.ro.

“Mă bucur foarte mult pentru decizia de achitare pronunţată în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu – am crezut în nevinovăţia sa şi am susţinut acest lucru ca martor în faţa procurorului de caz şi în faţa judecătorilor ICCJ. Salut faptul că avem judecători care rezistă la orice presiune din afara sălii de judecată şi se supun doar legii şi propriei convingeri. Mă întreb, însă, ce se întâmplă cu cei care acuză fără probe şi care să ştie prevederile penale? Nimic? Asta nu este normal într-un stat de drept”, susţine Victor Ponta.

CITEŞTE CONTINUAREA AICI

 

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor