logo
RNTV Live

Ce se întâmplă la Eforie? » Trei delfini morți, găsiți într-o zi

delfin-mort-eforie
Ștefan Petre

Se produce un fenomen ciudat la malul Mării Negre, în zona Eforie Sud – trei delfini au fost găsiți morți pe plajă, în decurs de numai 24 de ore.

Nu se știe cauza exactă a decesului acestor mamifere acvatice. Totuși, unul dintre delfinii găsiți prezenta multiple zgârieturi și urme de plasă în jurul capului, ceea ce duce automat cu gândul la capturarea în plasele pescarilor.

Delfinul avea o bucată de plasă în cioc şi era plin de răni, semn că a încercat din greu să se elibereze. Capcanele întinse de pescarii braconieri în largul mării au adus sfârşitul multor delfini în ultima perioadă. Mamiferele se agaţă în ele şi fie se sufocă, fie se rănesc şi eşuează pe plajă, unde se zbat până mor, notează Observator News.

Un videoclip cu unul dintre delfinii găsiți pe plajă a fost publicat pe pagina de Facebook Eforie Online, anunță Realitatea.

Luna trecută, s-au observat în Dunăre mai mulți delfini decât de obicei. Biologii marini spun că fenomenul este destul de rar, iar prezența lor în această zonă este probabil legată de căutarea hranei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor