Luarea de mită nu se oprește! Fosta șefă a Secţiei Oncologie de la Spitalul Suceava, trimisă în judecată

spital bani
Constantin Corina

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava au decis să trimită în judecată pe Anca Ababneh Dumitrovici, medic specialist oncolog, care este investigată în stare de control judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, într-un total de 280 de acte.

„Inculpata, în calitate de medic primar oncologie medicală în cadrul Ambulatoriului Oncologie Medicală al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul şi asistenţa oncologică care trebuiau realizate gratuit, în luna aprilie 2022 a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, iar în perioada 12.12.2022-19.01.2023, a primit diferite sume de bani (în cuantum de 20 660 lei şi 750 euro) şi alte foloase (miere de albine, caşcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză, parfumuri, băuturi alcoolice, carne de porc etc.) de la pacienţi sau de la aparţinătorii acestora”, au comunicat, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

„Pe parcursul lunii decembrie 2022, în timp ce se afla în Cabinetul Ambulator Oncologie Medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă ” Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, inculpata a primit de la diferiţi pacienţi şi de la aparţinătorii acestora diferite sume de bani şi bunuri  pentru acordarea consultaţiei medicale, pentru a prescrie tratament medicamentos, pentru emiterea biletelor de trimitere, pentru emiterea unor reţete medicale cu tratamentul specific, pentru interpretarea unor analize medicale şi prescrierea reţetei cu tratamentul specific”, adaugă procurorii.

Sechestrul asigurător a fost instituit asupra a 470 euro, 7.750 lei și 1.200 lei, precum și asupra bunurilor confiscate din Ambulatoriul de Oncologie Medicală al Spitalului „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare la Tribunalul Suceava, după ce șefa Secției de Oncologie, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost reținută în 20 ianuarie 2023, în urma unui flagrant pentru luare de mită.

Aceasta a primit sume și produse alimentare de la pacienții săi și a fost ulterior arestată preventiv pentru 30 de zile, apoi plasată sub control judiciar.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor